Mijn vakanties,  reizen

Excursie Rovinj

Ik kwam deze oudere (nog niet afgemaakte) blog tegen en ik dacht dat het nu juist wel leuk zou zijn om een lekker zomers, vakantie achtig blogje er op te gooien haha!

We hebben een boottocht gedaan naar Rovinj toe, inclusief zwempauze, een maaltijd, dolfijnen spotten en de piratengrot, lezen jullie mee?

Vanaf onze camping werden we met een bus naar Novigrad gebracht, daar lag de boot waar we de excursie mee gingen doen. Toen we bij de boot aankwamen, was ik echt verbaasd. Ik had niet verwacht dat het zo’n grote boot zou zijn. Toen we aan het varen waren, werden er overal flessen ranja en water met bekertjes neer gezet, dit zat ook bij de prijs ingegrepen. Op de boot kon je ook nog fris, chips, koffie, thee etc halen maar dat moest je dan wel zelf betalen. Het duurde 2 uur om van Novigrad naar Rovinj te varen. Tijdens de tocht werd er soms wat verteld over de bezienswaardigheden langs de kust. De boot ging heel dicht langs de kust, dus je zag veel meer dan alleen zee.

En ja hoor! Tijdens het varen ging de boot ineens stil liggen, toen we voor ons keken, zagen we een hele groep met dolfijnen. Helaas was ik te laat met fotos maken.

In Rovinj

We waren net een paar dagen voor de boottocht naar Rovinj geweest. Alleen nu was er een marktje en daar hebben we even over heen gelopen, ook hebben we nog bij een aantal souvenirs winkeltjes gekeken. Toen besloten we maar op een terrasje te gaan zitten. Vakantie calorieën tellen niet, toch?

In Rovinj kregen we 2 uur de tijd om rond te lopen, om 13.20 moesten we weer bij de boot zijn.

Eenmaal terug op de boot

Toen we weer terug kwamen op de boot, kregen we ons eten. Inclusief drinken: Ranja, water, Bier of Wijn. Voordat je de boot op ging moest je je voorkeur doorgeven: vlees, vegetarisch of vis. Ik koos voor vlees. We kregen er ook een stokbroodje bij. Het vlees en het stokbrood was heerlijk maar aan die groente wou ik niet beginnen.

Piratengrot

Ook zijn we met boot langs de piratengrot gevaren. Het was echt een grot waar de piraten schuilden. De bekendste piraat hier was kapitein Morgan. Je vaart er gewoon bij langs dus stel je er verder niet te veel bij voor.

De grot zit aan het lim kanaal en het is wel heel mooi om daar doorheen / in te varen.

We zijn er dus alleen langs gevaard, we zijn er niet bij geweest of daar gestopt. Dat vond ik wel jammer van grotten vind ik vaak wel leuk. Maar er waren wel genoeg andere mensen/ boten, dus er zijn wel excursies waarbij je naar de piratengrot gaat.

Vsrar

Hier moesten we een beetje onze tijd uitzitten, dat was onze eigen schuld. Hier hadden we namelijk een zwempauze in de zee maar we hadden onze zwemkleding niet meegenomen. We hadden onze zwemkleding niet meegenomen omdat we niet zeker wisten of we alles konden liggen op de boot of dat we er mee moesten slepen. Gelukkig was er een restaurant, daar hebben we maar gelijk warm gegeten. Verder als een strand en een restaurant heb je daar niks. In Vsrar kreeg je ongeveer 1,5 de tijd.

Na onze stop in Vsrar, zijn we weer terug gegaan naar Novigrad. Daar moesten we weer ongeveer 10 minuutjes lopen naar de bus. De bus bracht ons weer terug naar de camping. Het was echt heerlijk dat er airco in de bus aanwezig was.

Ondanks dat we niet echt veel gedaan hebben vond ik het een leuke dag. Alleen het op de boot zitten vond ik al heerlijk. De excursie begon om 08.00 en rond 18.00 waren we weer terug, een mooi dagje vol dus!

Deze excursie hebben wij gedaan via Kristina excursions. De prijs was €35,- per persoon. Inclusief: boot, bus en eten en drinken.

Zou zo’n excursie iets voor jou zijn?

25 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: