vrachtwagen

Makkelijk he, alles op mijn werk afschuiven

Laatste tijd gebeuren er dingen waar ik me dood aan kan ergeren, en het is dit jaar vaker voor gekomen dan in al die jaren er voor.

Sinds mijn 16e werkte ik al bij een transport bedrijf. Ik was toen nog bijrijder maar had toen ook al dagen van vroeg in de ochtend tot laat in de avond, ik had toen natuurlijk ook nog school, dus extra huiswerk. Maar dat boeide me nog niet eens zo heel veel dus in mijn vrije tijd was ik best veel met vrienden, er waren ook vaak genoeg avonden dat ik zei: ” nu niet hoor jongens, ben kapot” werd toen ook gewoon gewaardeerd en niks aan het handje.

Alleen dit jaar he, er komt steeds zo’n shit loading aan negatief commentaar op me af. Ik ben gewoon nog amper thuis en ik kan daar niks aan doen. Ik doe nu wat ik al jaren graag wou doen en ik geniet daar gewoon van, en niemand maar dan ook echt niemand gaat dat van mij afpakken.

Iedereen loopt te zeuren dat ik nooit meer kan afspreken en dit en dat, maar als ik dan kan afspreken hebben hun altijd zogenaamd wat. Zijn ze altijd met het vriendje of moeten ze ineens weg. Die afspraken kunnen ze dan zeg maar makkelijk af zeggen, maar nee hoor, dat doen ze niet want dat is op dat moment belangrijker. Prima, maar ga dan alsjeblieft niet zeggen dat ik geen moeite doe als jij die ene keer dat ik net kan ook geen moeite voor mij wil doen om wel met mij te kunnen zijn.

Dus vandaar de tekst: Makkelijk he, alles op mijn werk afschuiven. Mensen die zelf geen moeite willen doen en dan de schuld op mijn werk af willen schuiven, ga toch weg man.

En het ergste vind ik nog wel dat ze mij dan komen vertellen hoe ik het op moet lossen / mijn tijd in moet delen. Nee ik ga niet stoppen met bloggen, nee ik ga niet stoppen met schrijven / post versturen. Nee als ik een avondje voor mezelf in plan om niks te doen en lekker gewoon film wil kijken, hoef je er niet bij te zijn etc etc.

Ik baal gewoon hoe dit jaar, vriendschappen kapot zijn gelopen door zogenaamd mijn werk. Tuurlijk ben ik veel aan het werk maar ik schuif je niet voor niets helemaal onder aan mijn prioriteiten lijstje, dat heb je er waarschijnlijk dan zelf naar gemaakt.

Ook dit is een kant van het chauffeursleven, amper thuis zijn en vrije tijd hebben maar het is wel een keus, die we zelf gemaakt hebben en als je er niet tegen kan, kan je beter weg gaan.

Dus mocht je dit lezen en denken: Goh, dit kon wel eens over mij gaan, dan gaat het dat waarschijnlijk ook want er zijn wel meerdere geweest dit jaar met zulke acties. Denk dan even bij jezelf na en vraag je af of je misschien ook anders had kunnen reageren.

Zo, dit moest me echt even van het hart af want ik voel me er steeds schuldig door terwijl het niet eens alleen aan mij ligt. Bedankt als je deze negatieve blog helemaal gelezen hebt.

18 reacties

 • Saskia

  En dit gebeurd helaas vaker, ook als je niet zoveel van huis bent voor je werk.
  Echte vrienden maken tijd voor je, ook als die tijd voor jou heel spaarzaam is.

 • bookstamel

  Ik vind je eerlijk oprecht en een super lieve meid. Alle dingen die je noemt deed je voor dit werk ook al. Als je vrienden je niet accepteren zoals je bent dan zijn het misschien wel geen echte vrienden. Blijf vooral je eigen dromen volgen

 • lodi

  Toen ik als verpleegkundige werkte had ik het zelfde probleem, ik werkte veel avond en nachtdiensten en kon dan niet afspreken, had ik dagdienst dan moest ik de volgende dat weer vroeg beginnen en kon ik het niet laat maken. Mijn vriendinnen toen waren allemaal meiden die ook in de zorg werkte. Maar ook met mannen heb ik hier problemen mee gehad die niet snapte dat ik niet elk weekend vrij was en leuk op stap kon. Het is moeilijk en je ontdekt wel wie je echte vrienden zijn. Tenslotte moet het van twee kanten komen.

 • georginalifestyle

  Meid, gooi het eruit! Ik kan het mij heel goed voorstellen. Jij hebt een hartstikke leuk baan, dat hoort bij jou. Dat je hierdoor weinig thuis bent is iets dat bij jouw werk hoort. En echte vrienden begrijpen dat. En ik snap van jouw vrienden dan ook wel dat het ingewikkeld is om met jou iets af te spreken ivm je werktijden. MAAR het moet dan wel van 2 kanten komen als je echte vrienden bent. Wellicht dat je elkaar minder ziet, dat is logisch, want jullie hebben allebei ook eigen dingen te doen, maar je maakt tijd voor elkaar. Je plant een datum in en houdt in de tussentijd echt wel contact. Maar als zij dat niet begrijpen en geen tijd willen maken, dan zijn het geen echte vrienden.

 • racheltjuh

  doen waar jij je goed bij voelt en wat jij leuk vind om te doen. echte vrienden hebben daar begrip voor en hebben ze dat niet dan zijn het geen vrienden in hart en nieren 😉 xx

 • Henny

  Weet je Mandy, denk maar zo, dit zegt méér over hun dan over jouw.
  Jij hebt je draai gevonden, je liefde voor het vak, je hobby’s, vele hebben dat nie, en vaak is het ook nog eens afgunst. Chauffeuse zijn op zo’n bakbeest is gewoon geweldig, dat is jouw ding en jammer dat er vrienden/ vriendinnen zijn, die zich daar niet in kunnen vinden. Jij toont ook je interesse mag dat ook eens andersom zijn. Voel je niet schuldig meid, lekker je dingen blijven dóen, de vrienden die er nu nog zijn, zijn er vóór je en andersom. Geniet van alles wat je doet, je hebt er hard voor gestreden. Knuffel van deze kant 😉👍💪👊

Geef een reactie

%d