Mijn avonturen,  vrachtwagen

Weer een weekje mee in de Nacht

Het leek me wel leuk om jullie weer een weekje mee te nemen in de nachtdienst. Benieuwd wat ik nu weer allemaal heb meegemaakt? En dat is weer een hoop kan ik je vertellen. Lees vooral weer mee.

Zondag 12 Januari

Rond 19.00 ben ik begonnen, eerst had ik een adresje in Groningen. Ik laat hem daar altijd langs de weg staan als ik ga laden omdat je daar achter uit een hek door moet en ik daar altijd helemaal opgefucked word door auto’s en fietsers die alsnog overal voor en achterlangs vliegen, no thanks, dan maar wat verder lopen. Maar mijn laadklep deed het dus niet en toen moest een heftruck er alles in zetten maar die kon niet buiten komen dus.. ik moest achteruit dat hek in, het was me dan wel in 1 keer gelukt maar het is gewoon mijn hobby niet. Daar had ik 21 containers geladen. Toen ben ik door gegaan naar Apeldoorn om daar te lossen, en ook weer te laden. Daar heb ik 48 containers geladen voor Nieuwegein. Toen ik die daar gelost had, moest ik daar ook weer laden voor Leeuwarden. Daar zag ik tegen op want collega’s zeiden dat dat echt rot is want je moet over je blinde kant aandocken. Eerlijk is eerlijk, ik keek naar dat dock en dacht ahja, hoe ga ik dit precies doen. Twee rondjes over het terrein gereden, had het ook bloed heet maar toen gewoon maar wat gedaan en t is me ook nog eens gelukt haha. Ik zou daar pas om 02.00 weg gaan, maar voor 01.00 was ik daar al weg. Echt lekker is dat! Volgens de planning zou ik pas 06.00 terug zijn maar om 05.00 was ik al op de zaak, had eerder kunnen zijn maar had in Leeuwarden nog een hele poos met een andere chauffeur gepraat.

Maandag 12 Januari

Dit is zo’n nachtje van, ga ik eerlijk zijn of niet? Zal ik dit allemaal wel delen. Maar ik doe het toch gewoon. Als eerst moest ik laden in Haulerwijk, van daar moest ik naar Assen om daar te laden. Ik moet daar in een bochtje achteruit maar precies op beide hoeken stonden auto’s geparkeerd. Ik dacht als ik wat hoger ophaal, red ik dat makkelijk. Ik moest dan over een stoepje met daarachter gras heen. En ja hoor, toen zat ik vast. Elke chauffeur weet dat ie niet in modder/ de berm moet komen maar dat stukje gras had ik niet zo over nagedacht. Maar toen ik vast zat, dacht ik: ja sukkel, dit wist je ook wel. Lichtelijk in paniek terwijl ik rustig probeerde te blijven belde ik collegas op. Ik had een volvo mee, had sper differentieel al gedaan en ook off road gezet, maar hij bleef maar slippen, dus ik dacht ja ik moet nu stoppen want straks zit ik nog verder vast. Toen kwam er iemand van dat bedrijf aan en die had wel verstand van vrachtwagens en die heeft hem eruit gekregen. Thank god. Toen viel er ook een last van mn schouders af. Geen fout maar een leermomentje, zoiets doe je namelijk nooit weer. En achteraf kan ik er wel om lachen maar toen echt niet. Gelukkig waren ze daar heel vriendelijk en behulpzaam, ik schaamde me natuurlijk dood maar hun zeiden ook al: joh, daar leer je alleen maar van en we hebben alleen maar respect voor je. Goed, toen ben ik doorgegaan naar Kolham, daar gelost en geladen voor Waddinxveen. Toen nog even naar Amersfoort geweest om te laden en nog even weer lossen in Kolham en toen zat het nachtje er gelukkig op.

Dinsdag 13 Januari

Het eerste adres van deze dag moest je schuin, achteruit een hek door. Ik kan het wel maar sta soms heel lang te kutten daar. Het is natuurlijk donker en je ziet dat hek dan niet goed in je spiegels, al helemaal heerlijk als het regent want dan kan je die spiegels er ook wel afgooien. Maar goed, dat was me dus in één keer gelukt en terwijl ik aan het laden was, kwam er een andere chauffeur naar me toe en hij zei: Goh Mandy, heb je hem zelf hier voor het dock gekregen? Ik heb hem namelijk daar een paar keer om hulp gevraagd. Ik zei ja tuurlijk, want ik kan het ook wel. Puur geluk. Toen ik daar klaar was moest ik lossen in Kolham en vanaf daar ben ik naar Tynaarlo gegaan om te laden. Nieuw adresje, en misschien kennen jullie me inmiddels maar daar zie ik natuurlijk weer tegen op haha! Maar het was een prima adresje en ook ik kon het daar makkelijk aan, je kon er zo wat recht achter uit rijden. Je moest weer een hek door namelijk. Daar heb ik 19 containers met de klep geladen en die moesten uiteraard weer gelost worden in Kolham. Daar moest ik een poosje wachten. Toen heb ik wel één hele container geladen voor Zwolle. Vanaf daar leeg naar Amersfoort en daar heb ik volle bak geladen voor Kolham. Toen kon ik weer terug naar de zaak. Eindelijk een nachtje die vlekkeloos verliep. Toen ik in Kolham kwam, zette ik hem voor het dock, dan laat ik een stuk tussen de trailer en het dock natuurlijk om mijn deuren open te doen en de zegel etc er af te halen. En toen kwam er een medewerker aan en die maakte een buiging, ze zei: ja hoor, een diepe buiging voor jou! Gewoon in 1 keer voor het dock. Ja dat deed me wel goed! Zeker omdat zij mijn andere kant angsten etc ook kent.

Woensdag 14 Januari

Heerlijk nachtje vrij ineens, lekker uitslapen dus en even goed mn slaap etc inhalen. Nooit verkeerd.

Donderdag 15 Januari

Na een heerlijk dagje gerelaxed te hebben, of nja vooral huiswerk maken haha. ” S avonds maar weer om 21.45 begonnen, toen naar Assen gegaan om te laden. Daar heb ik 5 containers meegekregen voor Apeldoorn. Daar heb ik gelost en weer geladen voor Amersfoort, toen ik in Amersfoort gelost had, moest ik daar ook weer laden voor een ander depot in Amersfoort. Toen ik daar leeg was, moest ik weer naar het andere depot om daar te laden voor the final destination: Kolham.

Aankomende nacht ben ik ook weer vrij omdat ik zaterdag de hele dag cursus heb voor code 95. Dus aankomende nacht nog rijden, lijkt me niet zo verstandig. Ook gewoon een dagje waar ik om 08.00 weer aanwezig moet zijn, tot 16.00.

Nou dit was me mn weekje wel, weer genoeg beleefd helaas. Vooral de 2e nacht maar ik zie het gewoon als een leermoment. Doe je 1 keer en nooit weer. En je moet alles tenslotte een keer meegemaakt hebben al had dit niet perse gehoeven zo hoor. Blij dat ik nu weer een weekje dag heb!

37 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: