Hoe mijn werkdag er uit ziet

In deze blog neem ik jullie een dagje mee op mijn werk. Ik blog natuurlijk veel over vrachtwagens en jullie zien veel foto’s voorbij komen van de vrachtwagen waar ik in rij maar ik heb nog nooit een blog geschreven over hoe mijn werkdag er uit ziet. Leuk dat jullie weer meelezen!

In deze blog gaan jullie lezen over mijn dagroute. Wij hebben ook nog avondroutes etc maar vandaag neem ik jullie met mijn (eigenlijk wel vaste) dagroute mee.

Hoelaat ik begin is door de week verschillend maar wat voor mij anders is dan de meeste vrachtwagenchauffeurs is dat ik wel weet waar ik aan toe ben. Hoelaat ik elke dag moet beginnen en wat mijn route is. Ik doe namelijk elke dag hetzelfde rondje.

Begintijden:

 • Maandag en zaterdag 9.15
 • Dinsdag en woensdag 9.50
 • Donderdag en vrijdag 9.35

Ik vertrek altijd een uur van te voren van huis. Naar mijn werk rijden is ongeveer een kwartiertje en naar het depot rijden is ongeveer 20 minuutjes. Ik heb 2 bruggen en meerdere stoplichten, als alles tegenzit, ben ik precies op de goede tijd op het depot.

Ik rij voor post NL in Kolham. Daar ga ik elke ochtend als eerste heen en daar ga ik laden. Hoe dat werkt ga ik jullie uitleggen.

Er is één hele grote lopende band door het hele depot heen en daar zitten allemaal kleinere banen aan vast. We hebben mensen aan de band staan die alle pakketjes van de regio opvoeren ( leggen ze dus op de band neer) dan gaan ze omhoog en maken ze een rondje en bij de goede baan vallen ze er af. Dat zijn dus van die kleine banen die er aan vast zitten. Als het pakketje op zo’n baan komt, kan de koerier het pakketje in de bus laden. ( kan soms heel druk zijn!)

Bij mij werkt dat anders, ik doe de pakketjes als ze van de band komen niet in een busje, ik doe ze in een container die naast de band staan. Ik heb 10 van die banen, elke baan is 1 adres. Ik moet echt vliegen dus. Ondanks dat het zo druk is, moet ik wel echt de tijd nemen om mijn containers netjes te stapelen. Ik kan een doosje met wijn natuurlijk niet boven op zalando doosjes leggen.

De tijden die ik net noemde, dat is shift 5. Zo’n ” shift” duurt ongeveer 30-40 minuutjes. Voordat mijn shift begint, moet ik inloggen op een scanner en de pakketjes inscannen die te groot zijn voor over de band heen. Die breng ik dan naar de containers toe.

Als mijn shift afgelopen is, zet ik de vrachtwagen voor het dock en begin ik de containers op volgorde te laden. Het adres waar ik als dus als laatst heen moet, gaat er als eerst in.

Als ik mijn containers geladen heb, rij ik naar Groningen toe, dan begin ik met mijn route.

 1. Jumbo – Oosterstraat
 2. Mobiel werkt – Waagstraat
 3. Ofisa – Nieuwe ebbingestraat
 4. Primera – Nieuwe ebbingestraat
 5. Jumbo – Beren
 6. Primera – Korreweg
 7. Jumbo – Reitdiephaven
 8. Cigo – Siersteenlaan
 9. Primera – Eikenlaan
 10. Albert Heijn – Rijksweg

Dit zijn allemaal post NL punten, postkantoren dus. Ik breng de containers bij hun met pakketjes die voor hun gesorteerd zijn en ik neem ook weer een container vol met pakketjes mee. Dat kunnen retourtjes zijn maar ook pakketjes die mensen vanaf dat postkantoor versturen.

Meestal kan ik de containers gewoon omwisselen maar soms moet ik de container ook afstapelen omdat een klant bijvoorbeeld geen container kwijt kan in de winkel.

Om ongeveer half 3 ben ik klaar met deze route, dan rij ik weer naar het post NL depot toe in Kolham en dan ga ik lossen.

Meestal komt er na deze route nog wel wat achter aan maar dat zijn verschillende dingen en is te veel om uit te leggen.

Ik hoop dat jullie dit een leuke blog vonden om te lezen en dat het duidelijk is. Ik mag op het depot helaas geen telefoon mee naar binnen en ik kan dus ook geen foto’s maken.

Zou dit werk wat voor jou zijn? Zie je jezelf dit werk al doen?

 • 30 Reacties op “Hoe mijn werkdag er uit ziet”

  1. Ik wist dus helemaal niet dat je dus ook nog bij het depot zelf je spullen moest sorteren en moet tillen etc. Ik dacht altijd je komt aan bij het depot, je pakt de gevulde containers en laadt ze in de vrachtwagen.

   Like

  2. Oohhh ja dat zou prima bij mij passen en jouw tijden wat een genot, maar daarin tegen vind ik nachtdienst ook géén probleem. Weten waar je heen moet, vaste adressen geweldig toch. Kom je ook buiten de noordelijke provincie of dat nie. Leuk om je verhaal te mogen lezen.

   Like

  3. Wat fijn dat je elke dag bijna de zelfde route hebt dan weet je waar je aan toe bent. Ik vind het ook tof om te zien dat je je droom na alle obstakels toch hebt vewezenlijkt.

   Like

  4. Groot respect! Nee het werk zou niet bij mijn passen, ik hou niet van autorijden en ook niet van in- en uitladen. Daarom groot respect dat jij dit met zoveel passie doet!

   Like

  5. Leuk dat je ons meeneemt in een dag. Het lijkt me fijn dat je contacten opbouwt met de mensen op je route. Dat zou mij leuk lijken. Hoe lang duurt het rijden op zich?

   Like

  6. Ik heb super veel bewondering dat jij je vrouwtje kan staan in deze mannenwereld 🙂 ik als man zou zo een job zelf ni aankunnen denk ik! Hoedje af!

   Like

  7. Fysiek is het ook best zwaar werk volgens mij. Moet je daar ook voor ‘trainen’? Of is dat wellicht een beetje overdreven gedacht? Ik vind het hartstikke stoer dat je dit werk doet en ik vind het ook oprecht goed bij je passen. Nogmaals, ik denk vaak – als ik op je site kijk – terug aan de vrachtwagen (dubbel, hoe noem je dat?) die midden in de ochtendspits in de Wibautstraat in Amsterdam achteruit moest inparkeren. Al die mensen maar toeteren. Zo zinloos. En ik heb vol respect zitten kijken hoe die persoon de rust vond (en nam) om zijn ding te doen. En makkelijk lijkt het mij niet, dat inparkeren (achteruit).

   Like

  8. Zelf houd ik wel van routine dus op zich zou dit iets voor mij zijn, maar ik houd niet zo van rijden voor mijn werk, en zeker niet met de vrachtwagen. Daarnaast heb ik door omstandigheden niet veel kracht in mijn armen waardoor sleuren met containers en pakketjes al snel te zwaar zou worden. Maar wel interessant om eens te lezen.

   Like

  9. leuk om te lezen dit want het is toch wat anders dan een werkdag van een andere vrouw die bv op kantoor zit. voor mij zou het niks zijn alhoewel ik rijden heerlijk vind en ik rij zelf ook veel voor ons bouw en fotografie bedrijf

   Like

  10. Grappig om ze een kijkje te krijgen in jouw werk, aan de ene kant lijkt het me lekker dat je weet wat de dag gaat brengen, maar aan de andere kant lijkt meer ‘avontuur’ me ook wel fijn. Ik heb jaren op een orthopedie afdeling gewerkt en op een gegeven moment hoorde ik me elke keer dezelfde dingen tegen iemand met een nieuwe knie zeggen en dacht toen, het is tijd voor een andere afdeling. Maar dit is natuurlijk heel persoonlijk.

   Like

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s

  Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

  %d bloggers liken dit: