vrachtwagen

Kijkje in mijn werk week

Omdat jullie vaak benieuwd zijn wat ik doe op mijn werk en wat ik allemaal mee maak, neem ik jullie een weekje mee in de nacht.

Zondag 17 November

En toen was het weekend ineens alweer voorbij. Om 15.30 uur moest ik alweer naar het werk toe, een route met allemaal nieuwe adressen, blijft nog wel spannend, vind ik. Ik begon in Drachten, daar heb ik geladen en gelost in Apeldoorn toen moest ik naar Varsseveld en daar heb ik ruim 2 uur gewacht tot ik kon laden, toen ik geladen had moest ik naar Groenlo en toen lossen in Hengelo. Helaas kon mijn navigatie het depot in Hengelo niet vinden, hij zei de hele tijd: ” locatie alleen bereikbaar te voet” toen ik vlakbij was heb ik collega’s gebeld en die konden me helpen, nu vergeet ik dat natuurlijk niet weer. Daarna ging ik naar Amersfoort om te laden voor Kolham, nadat ik gelost had, zat mijn eerste nacht er weer op en dat was rond half 6.

Maandag 18 November

Ik begon om 19.00 en mijn eerste adres was in Groningen, ik zag best tegen dat adres op omdat ik weet dat dat een best kut bochtje is bij het adres (kwam ik met de bakwagen ook al) maar uiteindelijk niks aan het handje en viel reuze mee like always. Toen moest ik dat lossen in Kolham en daar heb ik weer geladen voor Amersfoort. Toen ben ik leeg naar Zwolle gegaan en daar heb ik geladen voor Nieuwegein, nadat ik bijna 2 uur had gewacht voor ik mocht laden. Toen ben ik naar Amersfoort gegaan en na een uurtje wachten mocht ik laden voor Zwolle, alleen viel er niks te laden dus ik mocht leeg terug naar de zaak. Rond 08.30 was ik weer terug.

Dinsdag 19 November

Om 17.30 ben ik begonnen en toen had ik eerst 2 adresjes in de stad. Bij het tweede adres kom je door een straatje heen en dat is krap, wil altijd wel hoor maar deze keer stond er een auto zo ver van de stoep af dat ik er echt niet langs kon, dus ik begon met aanbellen, en het eerste adres waar ik aanbelde, kon mij vertellen waar in de flat de man van die auto woont, dat was dus mooi vlot opgelost, toen ik bij het adres aankwam, kon ik de straat niet in dus ik moest een heel stuk lopen met mijn containers. Toen kon ik naar Kolham om die 2 adresjes te lossen. Toen moest ik ineens naar Assen om te laden voor kolham maar toen ik in Assen aankwam, was er niks om te laden dus ik kon weer naar Groningen. Nog één adresje geladen en toen weer naar kolham om te lossen, daar geladen voor Nieuwegein. Toen ik gelost had ik Nieuwegein mocht ik naar Amersfoort om te laden voor Kolham, toen nog naar de zaak terug en toen zat mijn nacht er om 07.30 weer op.

Woensdag 20 November

Om 18.30 mochten we weer aan de rit, ik moest beginnen in Groningen, lekker achteruit een hek door, terwijl ik amper wat kon zien in mn spiegels en achter de trailer door de mist maar ook dat was weer gelukt, toen moest ik lossen in Kolham en daarna leeg naar Zwolle, daar moest ik 2 uur en 15 minuten wachten tot ik mocht laden, gelukkig was er een collega die ook lang moest wachten. Samen in de auto gewacht. Toen had ik geladen voor Waddinxveen. Daar heb ik nog even met een andere lady trucker afgesproken omdat ik daarna naar Amersfoort moest maar ik daar wacht tijd had.

Toen ik naar Waddinxveen reed, knipperde iedereen naar mij die me tegemoet kwam, auto’s die voor me gingen rijden deden de alarm lichten aan, eerste beste pomp maar er af maar ik kon niks ontdekken, toen ik in Waddinxveen was maar weer even gekeken en toen snapte ik het, die auto had kortsluiting en ik reed de hele tijd met 2 grote lichten aan (onderste rij lampen, 2 rechtse) en alles knipperde de hele tijd. Echt gevaarlijk maar ik had het echt niet door want op de parkeerplaats deed alles het gewoon normaal en kon ik niks ontdekken. Dus toen heb ik de extra lampen uitgezet en toen was het goed.

Na Waddinxveen ben ik naar Amersfoort gegaan maar hun hadden niks om te laden dus de planning gebeld en hun hadden alleen nog een ritje Nieuwegein – Leeuwarden, dat ging ik niet redden met mijn rijtijd wekelijkse rust dus ik mocht lekker naar huis. 08.00 was ik terug op de loods.

Donderdag 21 November

Ik had de planner een berichtje gestuurd dat ik het niet zou redden qua rust tijd omdat mijn route om 17.00 weer zou beginnen maar ik pas om 19.00 uur weer mocht rijden. Toen werd ik op reserve gezet, en er was geen route dus heerlijk vrij.

Vrijdag 22 November

Jeej! Laatste nachtje en dan weekend en dan volgende week natuurlijk weer dag dienst. Om 19.30 ben ik vertrokken naar Assen om daar te laden, toen ik daar geladen had ben ik naar Groningen gegaan om nog een paar containers te laden en toen ben ik gaan lossen in Kolham, daar heb ik ook weer geladen voor Den Bosch. Vind ik leuk want dat is een mooi stukje sturen! Ondanks dat het best een kut depot is, gaat het me altijd prima af, weinig ruimte en gewoon krap. Toen ben ik naar Amersfoort gegaan en na een uurtje wachten mocht ik eindelijk laden voor Kolham. Om 8 uur was ik weer terug op de zaak, WEEKEND!

Vrijdag nacht ben ik ook nog gespot door een oud collega, bekijk het filmpje hier onder. Ik ben dus de tweede vrachtwagen, die knippert en met de zwaailampjes aan.

Dit was voor mij echt een goede week, ondanks dat ik best veel uur had, het nachtje vrij maakte ook veel goed. Ondanks dat ik vind dat ik het eigenlijk nog steeds niet beter doe, merk ik toch vooruitgang. Het gaat me allemaal wat makkelijker af en het gaat al een beetje sneller. Deze week heb ik vooral veel vooruitgang gemerkt bij bedrijven achteruit een hek door gaan etc. Ik heb het gewoon gedaan en ook alles is gelukt!

In totaal had ik 67 uur deze week, valt me mee, als ik donderdag niet vrij was geweest, was het dus al gauw 80 uur geweest.

35 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: