persoonlijk

Werk, Studie en blog combineren, hoe doe ik dat?

In deze blog ga ik met jullie delen hoe ik mijn werk, studie en blog combineer met elkaar. Soms is dat een lastige opgave maar toch lukt het me altijd wel.

Werk gaat natuurlijk voor mijn studie en bloggen. Dat komt omdat ik me voor mijn studie vrijwillig heb aangemeld en dat gewoon iets is voor in mijn vrije tijd. Bloggen is natuurlijk een hobby, die komt in dit geval op de 3e plek.

Werk is of van ‘s ochtends 08.00 tot max 19.30 als ik overdag werk en als ik ‘s nachts rij is het vanaf 17.00-23.00 tot max 10.00 ongeveer.

Als ik dus overdag rij, kan ik ‘s avonds leren en als ik op bed lig nog even bezig met mijn blog. Soms heb ik tussendoor als ik moet wachten ook nog tijd om met mijn blog bezig te zijn.

Als ik terug kom uit de nacht, ga ik natuurlijk als eerst slapen, als ik wakker word ga ik douchen etc, desnoods nog even naar de winkel en dan ga ik leren. Meestal leer ik ongeveer een uurtje. Als ik dan nog lang vrij ben, laat in de avond moet beginnen, ga ik nog even lekker niks doen en dan avond eten en dan ‘s avonds met mijn blog bezig.

Als ik een nachtroute heb, heb ik vaak ook wat wachturen, dan moet ik dus bij het depot wachten tot ik mag laden of lossen. Meestal ga ik dan ook met mijn blog bezig.

In het weekend ga ik graag leuke dingen doen waardoor ik dus niet met werken, leren of bloggen bezig ben. Mocht ik dan nog tijd over hebben of er zin in hebben, ga ik bezig met mijn blog.

Soms heb ik totaal geen zin om te bloggen omdat ik gewoon amper vrije tijd heb, dat komt natuurlijk ook door mezelf en de keuze om ernaast nog een studie te gaan volgen maar ik vind het gewoon fijn om bezig te zijn.

In de maand September en Oktober ben ik amper met mijn blog bezig geweest, dat komt omdat ik mezelf gewoon even wat vrije tijd gunde, het is natuurlijk leuk om de dagen goed gevuld te hebben maar om jezelf denken is ook belangrijk. Mijn blogpauzes kon ik ook echt vernemen door mijn statistieken, veel minder kijkers! Super jammer, baalde erg toen ik dat zag.

Ondanks het drukke leventje zo, vind ik het wel prima gaan. Ik werk heel veel uur en in mijn vrije tijd ben ik dus aan het leren en bloggen. Maar die studie Engels heb ik gekozen omdat ik dat gewoon belangrijk vond en bloggen/ schrijven is gewoon mijn fijnste bezigheid.

Hoe combineren jullie je werk/blog/studie?

33 reacties

 • Janet

  Ik heb eigenlijk helemaal geen tijdsplanning of indeling. Ik werk fulltime en als ik tijd over heb ‘s avonds (en zin heb) ga ik even met mijn blog bezig. Soms zou ik wel wat meer tijd in mijn blog willen steken, maar dat lukt me gewoon niet nu ik het hobbymatig doe. Voor jou wel handig trouwens dat je tijdens het werk af en toe ook even kunt bloggen.

 • Nadia

  Ik had ooit een strakke en gedisciplineerde planning… Door een nieuw ritme met mijn zoon en mijn werk, blijft de blog jammer genoeg liggen! Ik probeer het steeds op te pakken, maar het blijft lastig combineren… Mijn statistieken blijven wonderbaarlijk genoeg wel stabiel, dat scheelt 🙂

 • Tania

  Dat moet je allemaal goed plannen lijkt me. Ik werk sinds september 4 dagen ipv 5, nu mijn zoontje naar school gaat. Tijdens mijn vrije dag doe ik het huishouden zodat ik de andere dagen mij met mijn zoontje kan bezighouden. Bloggen probeer ik tussendoor te doen maar het lukt me steeds minder

 • bookstamel

  Je hebt je tijd prima verdeeld zo 🙂 Een tip om wat meer rust te krijgen is misschien een vaste dag waarop je de blogs publiceerd dan kun je ze evt natuurlijk wel eerder schrijven maar dan valt daarvan de druk misschien wat weg

 • Georgina Lifestyle

  Leuk om te lezen hoe anderen hun blog indelen in combinatie met hun werk en jij hebt dan ook nog je studie. Jij staat sowieso op de eerste plaats en je moet je rustmomenten pakken. En je werk is je hoofdinkomen, dus dat komt natuurlijk op de 2e plaats. Studie is belangrijk en dat is een goede 3e prioriteit en hoewel het bloggen ontzettend leuk is is dat toch de laatste prioriteit.
  Ik werk fulltime, heb mijn fotografie (lees: fotoshoots en alles wat erbij komt kijken) en nu ook mijn blog. En daarnaast heb ik ook nog sociale verplichtingen. En ik vind alles leuk, dus best lastig om mijn tijd in te delen.

  Succes! Je bent in ieder geval goed bezig!

 • Anja

  Heel knap hoe je zo alles met elkaar combineert. Mijn blog is mijn werk dus dat scheelt, maar helaas lukt het mij ook niet altijd om alles zo te doen als ik zou willen.

 • racheltjuh

  hier heb ik een strakke planning voor, en soms doe ik ook gewoon het bloggen tussendoor onze 2 bedrijven die wij hebben en als ik het te druk overdag heb met de bedrijven dan ga ik of savonds of snachts door

 • lodi

  Ik plan hier mijn studie uren in. Overdag blog ik veel, een middag plan ik vrij voor mijn redactie werkzaamheden voor een tijdschrift en als de jongens thuis zijn, doe ik mijn studie. Het is lastig als je zoals jij zoveel werkt. Ik vind het nog kan hoe je het allemaal doet.

 • Kristof Luyten

  ja, het is dikwijls een kwestie van prioriteiten… Maar ik merk bij mezelf ook dat als ik een heel drukke dag had op het werk en als ik dan ‘s avonds nog vanalles thuis moet doen dat bloggen dan even moet wachten

 • 3lles

  Voor mij is het ook nog altijd puzzelen hoe ik het combineer. Bloggen is hobby dus ik laat eerst de verplichtingen gebeuren. Soms kan ik daardoor ook geen artikel plaatsen, so be it!
  Liefs,
  Elles

  • Cynthia

   Ik herken het wel dat je soms ook gewoon leuke dingen wil doen of even niksen, terwijl bloggen ook je hobby is. Als het moeten wordt, gaat de lol er toch een tikkie van af.

 • Alexandra

  Wat werk jij veel uren. Met de studie en bloggen daarbij niet gek dat je druk bent. Nog even een opmerking over de volgorde van belangrijkheid; Mandy staat natuurlijk altijd op nummer 1, het allerbelangrijkst. Dus nummer 2 voor werk, 3 voor studie, enz. Nooit vergeten! Mandy= nm 1

 • Wanda Bisschop

  Inderdaad nogal een drukke agenda en dan is het logisch dat het bloggen er soms even bij inschiet. Ik werk parttime, 28 uur en probeer meestal op mijn vrije dagen een blog te schrijven en foto’s te selecteren, maar soms heb ik daar ook gewoon geen zin in en dan kan er dus ook gerust een blog minder online komen in die ene week.

 • creatieveik

  Herkenbaar, ik heb ook niet altijd zin in bloggen, en ik moet ook altijd wel ideetjes hebben en met ons gezin en alles wat erbij komt kijken heb ik ook niet altijd tijd om te bloggen en andere blogs te lezen 😉
  Ik probeer af en toe wel vooruit te werken en blogjes in te plannen.
  Succes met alles wat je doet!
  Groetjes Henrike

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: