vrachtwagen

Ongeluk op de A50

In het nieuws lees je veel over ongelukken waar vrachtwagens bij betrokken zijn. Onlangs was er op de A50 ook weer een aanrijding met 2 vrachtwagens en een personen auto. De bestuurder in de achterste vrachtwagen was toevallig een vrouw van 27 jaar en die heeft het niet na kunnen vertellen. De vrachtwagen is in brand komen te staan en ze heeft er niet uit kunnen komen. Beide vrachtwagens vlogen trouwens in de brand maar de bestuurder van de voorste vrachtwagen bleef ongedeerd.

Dit ongeluk grijpt me nog heel erg aan, tuurlijk weet elke chauffeur dat er zoiets kan gebeuren maar iedereen denkt altijd: ” Zulke dingen gebeuren mij niet” waarschijnlijk had de vrouwelijke bestuurder ook wel eens zo gedacht. Maar zo blijkt maar weer dat een ongeluk echt in een piep klein hoekje zit en dat je echt van elke minuut moet genieten want het kan zo maar eens de laatste zijn.

En zulke dingen zetten je dan echt aan het denken, het kan iedereen overkomen maar als je daar over na gaat denken, kan je niks meer in het leven.. de dood kan ik elk hoekje zitten, op de fiets, in de auto, lopend en ook in de vrachtwagen.

Het rijden is wat ik het allerliefste maar door ongelukken als deze ga je wel nog meer nadenken en proberen om nog oplettender te zijn. Maar het hoeft niet eens altijd je eigen schuld zijn, misschien veroorzaakt iemand anders het ongeluk wel en kan je er gewoon meer op anticiperen.

Een ongeluk kan je leven zo veranderen, niet alleen die van jou maar ook alle mensen om je heen, je kan een trauma oplopen, gehandicapt worden of in het ergste geval zelfs overlijden.

Ik wil iedereen in deze blog vragen om niet alleen aan jezelf te denken in het verkeer maar ook aan de anderen om je heen. Schiet niet zomaar last minute nog voor een vrachtwagen langs en hou ook rekening met ons.

Mijn gedachten gaan uit naar deze vrouwelijke collega en naar de andere nabestaanden. Vreselijk wat er gebeurd is!

26 reacties

Geef een reactie

Ontdek meer van Life by - Mandy Eggens

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder