Barac caves – Kroatië

Vandaag zijn wij naar de Baraćeve špilje geweest of ook wel de Barac caves genoemd. En voor degenen die het nu nog niet weten: we zijn naar de grotten geweest en in deze blog ga ik jullie er meer over vertellen.

Deze grotten zijn op ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf het plitvice park.

Als je bij de parkeerplaats aankomt is het ongeveer nog zo’n 500 meter lopen naar de kassa toe. Je loopt dan een heel stuk naar beneden en dat moet je aan het eind natuurlijk ook weer naar boven lopen.

Als je eenmaal je kaartjes hebt gekocht, is er eens kans dat je even moet wachten want je loopt namelijk samen met een gids en andere mensen door de grotten heen. Wij hadden geluk en hoefden maar 9 minuten te wachten.

Waar je je kaartjes koopt, kan je ook nog drinken, ijsjes en andere souvenirtjes kopen. Tip: als je geen drinken bij je hebt, koop hier dan nog even een flesje water.

Om bij de grot te komen, loop je eerst nog met de groep een heel stuk omhoog over van die rottige ” traptreden.” Halverwege de klim laat de gids nog een andere grot zien. Deze grot is niet om in te lopen. Wel hebben we hier nog vleermuizen zien vliegen.

Nog ietsjes verder, kom je bij een hokje en krijg je veiligheidshelmen. De gids deelt die uit en als je eentje gekregen hebt, kan je zelf verder naar boven en daar is eindelijk de ingang van de grot. Tuurlijk wacht je op de rest van je groepje en op de gids

Binnen in de grot volgt een hele mooie tocht waarbij de gids veel informatie geeft. Hij spreekt prima Engels en is ook in voor een grapje.

Botten van een beer die daar in de grot heeft geleeft

Mijn mening:

De klim naar de grot toe was pittig en de klim terug naar de parkeerplaats ook maar het was het zeker waard. We hebben veel van de grot gezien en over de grot geleerd. Ook heb ik van heel dichtbij vleermuizen gezien, vind ik echt leuk om te zien! Ik zou je niet aanraden om hier heen te gaan als je nog een heel stuk ervoor moet rijden maar als je in de buurt bent, zeker even langs gaan!

Nuttige informatie

  • Filmen is verboden.
  • Foto’s zijn toegestaan maar de flits niet.
  • Grotten mag je niet aanraken.
  • Helmen zijn verplicht.
  • De prijs was 75 kuna, rond de 10,- (2019)
  • Neem drinken mee.
  • Doe goede schoenen aan

15 Reacties op “Barac caves – Kroatië”

  1. Herinnert me aan de grottentocht die wij toe nog in Joegoslavie hebben gemaakt. Was ook daar in de buurt, maar was met een boot over een ondergrondse rivier, ook gaaf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: