reizen

Hoe vermaak je jezelf tijdens het reizen?

Zoals jullie waarschijnlijk al wel mee hebben gekregen, ben ik op vakantie naar Kroatië momenteel. Ik vermaak me altijd prima in de auto, vind lange ritjes juist heerlijk! Maar voor degenen die niet zo goed weten hoe ze zichzelf bezig kunnen houden, heb ik deze blog geschreven. Dit zijn dingen die ik tijdens de ritjes.

Lezen

Ik vind het echt heerlijk om te lezen maar ik kan er nooit de tijd voor vinden maar op vakantie vind ik dit heerlijk! Zo had ik in de eerste 6 uur van de reis, al een boek uitgelezen.

Tijdschriften

Normaal koop ik dus echt nooit tijdschriften maar als ik op vakantie ga, vind ik het heerlijk om ze mee te nemen. Dit jaar kon ik ook niet kiezen dus heb een hele stapel gekocht.

Serie / film kijken

Tegenwoordig kun je op Videoland en Netflix heel makkelijk films downloaden voor onderweg. Naast je abonnementkosten voor Videoland of Netflix, zijn er verder geen kosten aan verbonden. Ik vind het echt super ideaal dat ze dit hebben.

Kleuren

Als je perfectionistisch bent is dit denk ik niet zo’n goeie want je schiet soms wel heel raar uit. Maar over het algemeen gaat het me best goed af. Gewoon een kleurboekje en wat stiften/potloden mee en je kan lekker los.

Bloggen

Ook dit kan natuurlijk niet iedereen. Maar als je blogger bent kan je tijdens zo’n langdurige reis heerlijk even wat vooruit werken. Misschien krijg je zelfs nog wel inspiratie door alles wat je om je heen ziet.

Muziek luisteren

Altijd als we op vakantie zijn hebben we radio Antenne op. Daar ben ik altijd zo blij mee, in Nederland hebben we altijd radio Noord op en daar kan ik gewoon echt niet naar luisteren. Radio Antenne heeft leuke liedjes van nu en her en der een duits liedje. Anders heb ik gewoon mijn oordopjes in en ik kan daar zo van genieten. Heerlijk om me heen kijken, goed muziekje erbij. (Lijk wel een vrachtwagenchauffeur)

Spelletjes voor onderweg

Vroeger speelden we altijd autobingo als we op vakantie gingen. Dan kreeg je een kaart en daar stonden bijvoorbeeld plaatjes op van windmolens, gele auto, koeien, kerken, verkeersborden etc en als je één van die dingen zag en hij stond op je kaart kon je hem aanvinken, wie als eerst de kaart vol had, had natuurlijk gewonnen.

Maar je hebt nu ook veel andere spelletjes voor op de achterbank bij bijvoorbeeld de action te koop. Dan moet je natuurlijk wel met z’n 2’en zijn. Anders als je alleen bent kan je misschien puzzelboekjes zoals woordzoekers meenemen

Spelletjes op de telefoon

Iedereen heeft tegenwoordig wel een telefoontje, als je daar leuke spelletjes op download kan je zo een tijdje zoet zijn tijdens het reizen. Let er wel op dat je spelletjes download die je ” offline” kunt spelen, die geen internet nodig zijn. Want dan ben je snel door je MB’s heen. Mijn lievelingsspel is Candy Crush , heb je onwijs veel versies van. Ook speel ik graag Fishdom

Slapen

Soms bewust tijdens het reizen maar meestal val ik ook toch stiekem wel onbewust in slaap terwijl ik met mn boekje nog open lig. Ik denk dat het me nog nooit gelukt is om een hele reis wakker te blijven, moe of niet.

Vakantieboeken

Sinds ik klein ben, heb ik ook heel vaak vakantie boeken mee. Dat is weer wat anders dan een gewoon tijdschrift. In vakantieboeken staan vaak ook spelletjes. Vakantieboeken zijn vooral gericht op ontspanning. Verhalen die vlot lezen etc.

Wisten jullie trouwens dat er ook hele fijne Vakantieboeken voor kinderen bestaan? Misschien een goede manier van afleiding voor hun tijdens het reizen. Vakantie boeken voor kinderen bestaan vooral uit leuke opdrachten, spelletjes en strips, vaak zit er ook wel een kleine goodie bij.

Wat doen jullie altijd tijdens een lange rit in de auto/ bus of vliegtuig?

21 reacties

Geef een reactie

%d