reizen

Dolfinarium Harderwijk

In deze blog gaan jullie lezen hoe mijn bezoek aan het Dolfinarium in Harderwijk was, leuk dat je weer mee leest!

Om heel eerlijk te zijn, is Dolfinarium niet een park waar ik snel uit me zelf heen zou gaan, ik vermaak me er altijd prima, daar niet van hoor! Maar ik zeg je nu alvast dat ik wel weer een hele leuke dag gehad heb!

Natuurlijk heb ik deze kaartjes ook weer met korting gekocht via de app ” Social Deal.” Voor €17,50 heb ik een kaartje gekocht per persoon, in plaats van €28,50 per persoon. Weer de tip: kijk op apps zoals social deal, vakantieveilingen etc als je een dagje naar het Dolfinarium wil gaan, scheelt je een hoop geld!

Het parkeren bij het dolfinarium zelf moet je nog wel betalen en dat is een bedrag van €9,-

Dolfijnenshow

Eerlijk is eerlijk, dit is en blijft een prachtige show. Ik word zo vrolijk van die dolfijnen. Zulke mooie beesten om te zien en het lijkt wel alsof ze altijd lachen. Voor de dolfijnenshow kregen we een muntje bij de kassa, die moesten we inleveren bij de show. Je kon dus helaas maar 1 keer naar de dolfijnenshow toe.

De show ging ook over milieuvervuiling en dat vind ik heel goed! Er waren veel kinderen aanwezig en ik hoop dat dat stukje van de show voor altijd bij hun blijft.

Ook kon je voor €20,- met een dolfijn op de foto. Ik heb dit niet gedaan maar wel echt een unieke herinnering.

Onder odiezee

Vanaf hier kon je de dieren vanaf onder het water bekijken. Soms duurde het even voor er een dier kwam maar het was super leuk om ze onder het water te zien.

Bij ons stond er wel een rij om hier naar binnen te gaan. Maar je gaat me een lift naar beneden en daar gaat een grote groep mensen in dus die rij is zo voorbij.

Zeeleeuwen show

Deze show vind ik ook leuk om te zien. Hier word echt een show gespeeld en er zit een leuk verhaal bij. De zeeleeuwen in deze show deden het zo goed en waren ook zo leuk!

Ook met de zeeleeuwen kon je op de foto voor (maar) €13,- , ik heb dit ook niet gedaan maar geloof me, dit was een hele lieve foto geworden! ( achteraf misschien toch wel spijt dat ik het niet gedaan heb)

Walrussen voorstelling

Wat zijn dit een joekels van een beesten! Echt niet normaal. Hier werd niet zo heel veel gedaan, de dieren werden voorgesteld, we kregen wat informatie over ze en ze konden rollen etc. Wel een leuke voorstelling, daar niet van hoor maar hij is heel kort.

Roggenrif

Ik kon me van de vorige keer nog herinneren dat er een roggenrif was en dat je ze kon aanraken. Zo dapper met het idee dat ik was om ze aan te raken, zo’n mietje dat ik was toen het moest gebeuren. Het voelde zo vies, glibberig en ruw aan. But i did it.

Toen we van de parkeerplaats af liepen

Toen we van de auto richting het Dolfinarium liepen, kregen we een flyer over ” wist je datjes over onze dagje uit.” Met plezier begon ik te lezen en hoe dichter ik bij het eind van de flyer kwam, hoe meer ik door kreeg dat dit van mensen waren die tegen het dolfinarium zijn. De flyer maakte me zo boos. Deel die lekker ergens anders uit maar niet aan mensen en vooral kinderen die een gezellig dagje willen hebben.

Ik persoonlijk vind het dolfinarium niet erg. Als je op de site van het dolfinarium kijkt zie je ook alleen maar goede dingen en veel informatie over de dolfijnen en hun verblijf. Ik vind het absoluut niet zielig en alleen maar goed.

Ok. Hoe was je dag nou?

Ik heb een super leuke dag gehad ondanks dat het dolfinarium gewoon niet mijn park is. Ik vind de dieren super om te zien en ze hebben super leuke shows daar kan ik absoluut niet over liegen. Ik heb ook weer echt een super dag gehad alleen ik zou gewoon niet zo snel weer gaan. Het was bij ons ook super druk gewoon, lekker zonnige dag en natuurlijk zomervakantie, dus wat verwacht je..

In het dolfinarium is vast nog meer te doen en te zien als mijn bovenstaande genoemde dingen, ik noem alleen welke shows ik bezocht heb en wat ik gedaan heb.

Mochten jullie binnenkort ook een dagje uit naar het dolfinarium gepland hebben staan, wens ik jullie heel veel plezier!

Vinden jullie de dieren in het dolfinarium zielig?

19 reacties

Geef een reactie

%d