vrachtwagen

Truckstar festival Assen

In deze blog gaan jullie lezen over wat voor mij het mooiste weekend van het jaar is. Misschien lukt het mij wel om jullie ook over te halen om een keer heen te gaan ondanks dat je helemaal niks met vrachtwagens hebt.

Het mooiste weekend van het jaar is voor mij natuurlijk: Het Truckstar festival in Assen. Misschien heb je er wel eens van gehoord wat het is een heel groot festival waar veel mensen op af komen van over de hele wereld. Niet alleen de mensen komen van overal maar de vrachtwagens die er staan ook.

Wat is Truckstar festival?

Truckstar is een festival dat 2 dagen duurt en waar het natuurlijk het meest om gaat: vrachtwagens. Maar ook als je niet van vrachtwagens houdt is het super leuk om eens mee te maken. Er staand rond de 2000 vrachtwagens en jaarlijks trekt truckstar zo’n 50.000 bezoekers.

Truckstar is het hele weekend maar op vrijdag avond kan je ook al veel zien als je gewoon langs de weg gaat staan. En dat word ook onwijs veel gedaan. Mensen die op viaducten boven de A28 of benzinepompen langs de A28 gaan staan of op wegen dichtbij het circuit. Prachtig om al die auto’s met zwaailampen te zien en om hun toeters te horen.

Verder is er een heel programma georganiseerd met onder andere: caravanrace, decibellen contest, mooiste truck verkiezing, autovoetbal, racetrucks en nog veel meer!

Hollandse muziek Avond

Ja. Hier heb ik dus helemaal niks mee maar veel vinden dit ook super gezellig. Elk jaar is er op zaterdag de Hollandse avond, dit jaar waren onder andere: Django Wagner, mooi wark , Hessel Wijkstra, de Dik Dakkers en Henk wijngaard er. Henk Wijngaard vind ik dan wel weer super, zijn liedjes kan ik wel helemaal mee zingen.

Kraampjes

Natuurlijk heb je ook veel kraampjes waar je dingen kunt kopen voor in de auto / vrachtwagen. Gordijnen, poppy’s , decoratie , lichtbakjes, stickers etc etc. Ook heb je veel stands van rijscholen of andere punten waar je informatie kunt krijgen over transport en logistiek. Denk hierbij aan STL bijvoorbeeld, zij kunnen je helpen aan een BBL plek en contactpersoon zijn tussen school, je werkplek en jou.

Hoe was mijn truckstar?

Dit jaar was truckstar voor mij nog mooier als alle andere jaren hiervoor. Hiervoor heb ik ook topjaren gehad want ik stond altijd met de caravan op het terrein tussen de kermis exploitanten maar nu zijn we met een paar auto’s van de zaak zelf naar Assen geweest. Helaas niet op de baan maar op een camping naast het circuit. Als je op de baan wilt staan moet je je opgeven en doormiddel van een loting maken zij een selectie. Helaas waren wij niet geloot. Maar op de camping was het net zo gezellig! Wij stonden op TT camping: Jan en Bertha.

Natuurlijk in style weer terug

Collega’s stonden ons vlakbij de zaak alweer op te wachten want we gingen in colonne terug. Na het zien van deze filmpjes van ons kreeg ik gewoon kippenvel, wat een machtig moment! Truckstar 2019, je word weer bedankt voor het mooiste weekend van het jaar!

Tips voor truckstar:

  • Neem genoeg geld mee (!!!)
  • Neem wat drinken mee, een flesje drinken kost €3,50 ..
  • Neem niet te veel zooi mee want je moet er de hele dag mee sjouwen. Het is echt een heeeeel groot terrein. En al helemaal geen waardevolle spullen.
  • Geniet, geniet, geniet! Aller belangrijkste, ook al heb je helemaal niks met vrachtwagens.
    Neem je telefoon/camera mee en zorg voor een opgeladen batterij of neem een powerbank mee.
    Neem kleingeld mee voor de toiletten.
    Check de weersvoorspelling voor je gaat, dan kan je je hier op kleden.

Entreeprijzen 2018

Weekendkaart: €35,00

Zaterdagkaart: €22,50

Zondagkaart: € €17,50

Kinderkaart: €7,50

Dit zijn de prijzen als je de tickets online koopt en zonder roadcard ( die card krijg je alleen als je lid ben van de truckstar.) Aan de kassa op het circuit is het nog duurder en als je de tickets met een roadcard koopt zijn ze goedkoper. Dit zijn de prijzen van 2018 dus voor de actuele prijzen volgend jaar, kijk dan even op de site.

Mocht je naar truckstar gaan, heel erg veel plezier gewenst! Volgend jaar is ook nog een jubileum jaar, truckstar is er dan voor de 40’e keer. Beloofd een mooi feest te worden!

46 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: