Lion king de film 2019 – Recensie

Afgelopen zondag ben ik naar de vue bioscoop geweest in Hoogezand om de nieuwe Disney film: The lion king te zien. Benieuwd hoe ik hem vond? Lees dan vooral verder.

Waar gaat de film over?

Ik denk dat iedereen de lion king wel eens gezien heeft of dat iedereen wel weet waar de film over gaat, maar voor de mensen die de film niet kennen: Je word meegenomen naar de Savanne waar een grotere groep leeuwen woont. Mustafa, de vader van het welpje Simba is de koning. Mustafa zijn broer Scar ziet dat liever niet zo omdat hij graag zelf de koning wil zijn. Maar Simba, die heel erg naar zijn vader op kijkt wil graag zelf later ook koning worden en zijn vader’s naam met trots dragen. Scar gaat alles op alles zetten om dat tegen te gaan, en of dat lukt? Dat moet je toch echt zelf gaan zien in de bioscoop want meer wil ik er gewoon nog niet over zeggen. Het is gewoon een film die je echt zelf moet gaan kijken, dan voel je de spanning en het verdriet etc ook.

Mij mening over de film:

Wederom vind ik dit weer een prachtige film van Disney! Het voelde niet eens als een film maar het leek alsof je er zelf van het begin tot het eind helemaal bij stond. Ondanks dat het een animatie film is, ziet het er zo echt uit! De film nam me ook helemaal mee in het verhaal. Ik heb zelf geen traan gelaten maar soms scheelde het niet veel. Ondanks dat het een Disney film is, is het zeker een film voor alle leeftijden. Dat zag je ook echt in de zaal, ik had de film van 20.30 en de zaal was goed gevuld met vooral volwassenen.

Ik ben dus zeer tevreden over deze film en ik zou hem ook nog wel 1000 keer kunnen kijken. Ik vind het een echte aanrader en de film krijgt van mij ook op de schaal van 0-10 een dikke 15.

Zo leuk dat je ook bekers en popcornbakken met het lieve leeuwtje Simba had bij de bioscoop! Kijk dan wat een schatje.

Heb jij de lion king al gezien? Of ben je nog van plan om hem te gaan bekijken?

51 Reacties op “Lion king de film 2019 – Recensie”

 1. sinds mijn kinderen volwassen zijn kijk ik nauwelijks nog Disney films moet ik bekennen. Ik kijk helemaal niet zo veel films…best dom van me

  Like

 2. Het is echt grappig dat er veel volwassenen in de zaal zitten, maar eigenlijk ook best logisch. Zij zijn namelijk met de Lion King opgevoed 😉

  Like

 3. Ik ben nog niet naar deze film geweest, maar zou hem wel graag willen zien. Ben heel benieuwd hoe ze Timon en Pumba hebben gecreëerd!

  Like

 4. Nee, ik houd het bij de Disney tekenfilms in 2D. En ik vind een remake van een film ook nooit leuk omdat het verhaal dan al bekend is.

  Like

 5. Ik weet (serieus) nog dat ik bij de tekenfilm moest huilen destijds. Nu Mila wat groter is vind ik het leuk om de animatiefilm weer te zien. Deze film ken ik dus nog niet (waar jij naartoe bent geweest). Klinkt wel als een echte aanrader.

  Like

 6. Ik ben niet van plan om hem te kijken, al die live actions van Disney de laatste tijd vind ik teveel van het goede. Ik twijfel er niet aan dat het mooi gemaakt is maar van mij hoeft het even niet.

  Like

 7. Ik moet zeggen dat ik het artikel niet heel goed gelezen heb, want ik wil hem zelf nog kijken en ook al ken ik het verhaal, ik wil de ervaring zelf meemaken. Ben benieuwd!!

  Like

 8. Ik heb the Lion King musical gezien. Die vond ik erg indrukwekkend. Deze film lijkt mij ook de moeite waard maar ik ga eigenlijk nooit naar de bioscoop.

  Like

 9. lijkt mij een leuke film en heb de eerste grijs gekeken. ik wacht deze even af op apple tv en ga hem dan wel kijken. heb nooit zoveel geduld om lang stil te zitten namelijk 😀

  Like

 10. De minimum leeftijd is 9 voor deze film maar ik hoor om me heen verontwaardigde verhalen dat er ook kinderen van 4 en 5 in de zaal zaten bij deze film. Wat vind jij daarvan Mandy? Is het eng? Of gewelddadig?

  Like

 11. Mijn jongens willen heel graag heen, terwijl ik zelf minder dat gevoel heb, misschien omdat ik de oude versie zo vaak gezien heb, ik zal toch eens kijken wat de leeftijd is voor een film, want als het eens regent in de vakantie is dit natuurlijk een prima uitje om te doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: