reviews

Lion king de film 2019 – Recensie

Afgelopen zondag ben ik naar de vue bioscoop geweest in Hoogezand om de nieuwe Disney film: The lion king te zien. Benieuwd hoe ik hem vond? Lees dan vooral verder.

Waar gaat de film over?

Ik denk dat iedereen de lion king wel eens gezien heeft of dat iedereen wel weet waar de film over gaat, maar voor de mensen die de film niet kennen: Je word meegenomen naar de Savanne waar een grotere groep leeuwen woont. Mustafa, de vader van het welpje Simba is de koning. Mustafa zijn broer Scar ziet dat liever niet zo omdat hij graag zelf de koning wil zijn. Maar Simba, die heel erg naar zijn vader op kijkt wil graag zelf later ook koning worden en zijn vader’s naam met trots dragen. Scar gaat alles op alles zetten om dat tegen te gaan, en of dat lukt? Dat moet je toch echt zelf gaan zien in de bioscoop want meer wil ik er gewoon nog niet over zeggen. Het is gewoon een film die je echt zelf moet gaan kijken, dan voel je de spanning en het verdriet etc ook.

Mij mening over de film:

Wederom vind ik dit weer een prachtige film van Disney! Het voelde niet eens als een film maar het leek alsof je er zelf van het begin tot het eind helemaal bij stond. Ondanks dat het een animatie film is, ziet het er zo echt uit! De film nam me ook helemaal mee in het verhaal. Ik heb zelf geen traan gelaten maar soms scheelde het niet veel. Ondanks dat het een Disney film is, is het zeker een film voor alle leeftijden. Dat zag je ook echt in de zaal, ik had de film van 20.30 en de zaal was goed gevuld met vooral volwassenen.

Ik ben dus zeer tevreden over deze film en ik zou hem ook nog wel 1000 keer kunnen kijken. Ik vind het een echte aanrader en de film krijgt van mij ook op de schaal van 0-10 een dikke 15.

Zo leuk dat je ook bekers en popcornbakken met het lieve leeuwtje Simba had bij de bioscoop! Kijk dan wat een schatje.

Heb jij de lion king al gezien? Of ben je nog van plan om hem te gaan bekijken?

51 reacties

Geef een reactie

%d