Dagje Amsterdam

In deze blog gaan jullie meer lezen over mijn dagje in Amsterdam. Benieuwd wat ik precies allemaal gedaan heb en wat ik er vond? Lees dan vooral verder.

Rond 7.20 zijn wij naar het station gegaan om met de trein naar Groningen te gaan, vanaf Groningen zijn we naar Utrecht gegaan, daar overgestapt op de intercity naar Zaandam en met eindbestemming natuurlijk: Amsterdam centraal.

Als je Amsterdam nog niet eens binnen bent komt de wiet geur je al tegemoet. Nederland, het enige land waar je spacecake, wietkoekjes, wiet lolly’s, cannabis ijs etc bij de kassa’s van souvenirs winkels kunt kopen.

Madame Tussauds

We hadden een dagje Amsterdam gepland omdat we graag naar Madame Tussauds wilden. Eerlijk gezegd had ik hier niet echt verwachtingen bij dus ik liet me verassen. Ik wist alleen dat het van die nepbeelden van bekende mensen waren. Toen we binnen kwamen werden we op de foto gezet, 3 verschillende posities. Toen die gemaakt waren, mochten we plaats nemen in een lift en die bracht ons naar de juiste verdieping. Eenmaal op de juiste verdieping aangekomen konden we gewoon rondlopen en zagen we ondertussen veel bekende “mensen.” En eerlijk? Ik vond het een heel stuk leuker dan ik had verwacht. Ik dacht dat het gewoon in een saaie zaal was, gewoon net als een museum. Maar het was zo leuk ingericht allemaal. Ondertussen kon je veel andere foto’s laten maken en die dan bij een bali later kopen. Wij hebben dat gedaan van de eerste 3 foto’s bij de ingang. Achtergronden kon je zelf kiezen. Altijd een leuke herinnering zulke foto’s. Ondanks dat we Madam Tussauds zou weer uit waren, vind ik het wel echt een aanrader. We waren er binnen een uur weer uit.

Rondvaart

Wij hebben via Lovers canal cruise een rondvaart gedaan en dit was echt een top ervaring. Super bijzonder om dit eens te doen. Tijdens de rondvaart kregen we oordopjes die we daar in een apparaatje konden doen zodat we uitleg en informatie kregen over alles wat we om ons heen zagen. Bijvoorbeeld de dansende huisjes (foto hieronder) De rondvaart duurde een uur maar mocht van mij wel langer duren! Ik kan echt genieten van zulke dingen en het was ook leuk om om je heen te kijken. Deze rederij zat echt direct bij het station: Amsterdam centraal.

Shoppen

Na Madam Tussauds en na de rondvaart zijn we nog even wezen shoppen. Hier zitten natuurlijk veel meer winkels dan wat wij hebben in Groningen en ook nog eens heel groot. We hebben ons vooral vermaakt in de primark met 3 verdiepingen voor dames.

We zijn van 11.00-17.00 in Amsterdam geweest en eigenlijk is dat gewoon veel te kort! Er is zoveel te zien en te doen. Maar zeker kun je in een dag veel inplannen en een onwijs leuke dag hebben. Ik zou dit zo vaker doen.

Zijn jullie al eens in Amsterdam geweest? Zo ja, wat vond je het leukste dat je daar gedaan hebt?

58 Reacties op “Dagje Amsterdam”

 1. Zo te lezen hebben jullie er een topdag gehad! Vooral die boottocht lijkt me leuk om te doen. Ik ben zelf ontzettend vaak geweest. Ben er geboren, maar was heel jong toen we verhuisden dus daar heb ik geen herinneringen meer aan. Ik ging er vroeger (klink als een oude taart, haha) vaak uit en ben heel vaak naar concerten geweest in Paradiso en de Melkweg. Ik woon nu in Engeland, maar als ik vanuit Nederland weer terug naar huis vlieg, dan probeer ik vaak nog even een paar uur iets in A’dam te doen voordat ik naar Schiphol ga. Nog veel leuke dagjes uit in Amsterdam gewenst! 🙂

  Like

 2. Ik heb er vroeger een tijdje gewerkt als ass.filiaalmanager van een schoenenzaak, na mijn studie. De grootte van Amsterdam en alles wat ik had gezien ging mij tegenstaan. Nu zou ik graag weer eens terug willen juist om een bezoek te brengen aan leuke culturele trekpleisters!

  Like

 3. Elk jaar ga ik ongeveer twee keer naar Amsterdam. Ik denk dat ik er het komende halfjaar wel vaker kom, want ik ga voor stage in Hoofddorp wonen. Dat ligt best wel dichtbij onze hoofdstad. (: Ondanks dat ik Amsterdam vaak heb bezocht, heb ik nog nooit een rondvaart gemaakt. Misschien moet ik dat de volgende keer toch maar eens gaan doen.

  Like

 4. Geboren in 1950 en getogen in Amsterdam , tot 24 jaar er gewoond, daarna 40 jaar Den Haag en nu in Zeeland. Het kan verkeren. Soms heb ik heimwee naar Amsterdam, gelukkig woont mijn zus er in de buurt dus kom er nog wel eens, maar moet nog steeds naar het Rijksmuseaum.

  PS.

  De PC hoofdstraat was toen nog een gewone winkelstraat met bakkers, slagers etc

  Like

 5. Hoewel ik best vaak in Amsterdam ben geweest om te shoppen, ben ik nog nooit echt langs de vele grachtjes en mooie huizen gelopen. De eerstvolgende keer als ik naar Amsterdam ben ga ik zeker een rondvaart maken.

  Like

 6. Shoppen in Amsterdam is altijd een goed idee. Ik vond Madam Tussauds echt helemaal niks, vond het echt een beetje zonde van mijn geld. Zo’n rondvaart heb ik ook eens gedaan, maar dat is zo lang geleden dat ik niet meer zou weten hoe dat was.

  Like

 7. Ik voel mij altijd een tourist in eigen land als ik in Amsterdam ben. Mijn opa en oma hebben heel lang in Amsterdam gewoond. Vlak bij de Albert Cuijp. In de zomer verbleven wij bij hen en namen ze ons mee naar alle bijzondere en toeristische trekpleisters van en in Amsterdam. Oh ik heb daar hele goede herinneringen aan overgehouden.

  Like

 8. Ik kwam (en kom) er heel vaak. Heb er járenlang gewerkt, maar helaas nooit gewoond. We denken er nu nog weleens aan, maar de juiste volgorde was andersom. Toen we nog met zijn tweetjes waren en hele lange werkdagen maakten, toen hadden we er juist moeten wonen en niet nu met een klein kind. Maar het blijft lonken. Altijd gezellig en altijd wat te doen. Er zijn natuurlijk ook nadelen, I agree.
  Leuk wat jullie hebben gedaan. Madame Tussaud is een eeuw geleden. Een rondvaart heb ik wel regelmatig gedaan. Superleuk om zo Amsterdam te zien. Toen ik laatst in een sloep zat vond ik het overigens wat minder, want de rondvaartboten varen gewoon (letterlijk) door, ook als je wat loopt te rommelen en in de weg vaart…

  Like

 9. o ja ! van 11 uur tot 5 uur is veeeeel te kort. Ik kan zelf dagen rondzwerven door Amsterdam, maar ik woon er dan ook vlak bij

  Like

 10. Ik kom er om de week en mag altijd graag even een lekkere wandeling maken door de stad. Toch vind ik het af en toe wel gewoon te druk.

  Like

 11. Jaren geleden zijn we eens een dagje naar Amsterdam geweest. Toen inderdaad ook een rondvaart gemaakt, erg leuk om de stad vanaf het water te zien en verder hebben we toen ook nog het Anne Frank huis bezocht, erg indrukwekkend.

  Like

 12. Amsterdam is awesome, ben getrouwd met een Amsterdammer haha! En heb jaren in de binnenstad gewerkt. Alleen vind een dagje Amsterdam nu vaak minder leuk doordat het ZÓ achterlijk druk is met toeristen. Heel jammer.

  Like

 13. Ik heb een paar jaar terug ook de stad vanaf het water gezien en dat vond ik zo leuk! Het blijft een mooie stad, leuk om er te vertoeven ☺️

  Like

 14. Ik kom uit Amsterdam en de rondvaartboot was net als Artis, vaak onderdeel van een dagje uit met school. Madame Tussauds ben ik zelf dus nog nooit in geweest, volgens mij is het ook aardig prijzig toch? Al woon ik nu niet meer in Amsterdam, ik vind het heerlijk om hier rond te lopen.

  Like

 15. Mijn familie komt uit Amsterdam alhoewel we der inmiddels al lang niet meer wonen. Mijn opa en oma hadden daar vroeger een kroeg. Als ik naar Amsterdam ga moet ik altijd een uitstapje maken naar de albert kuip ik vind het daar altijd zo gezellig!

  Like

 16. Een dagje Amsterdam blijft leuk. Ik zit erover te denken om binnenkort een dagje met mijn nichtje te gaan. Maar ben het met je eens één dag is eigenlijk te kort. Wel een goed excuus om natuurlijk een keer terug te gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: