reizen

Dagje Amsterdam

In deze blog gaan jullie meer lezen over mijn dagje in Amsterdam. Benieuwd wat ik precies allemaal gedaan heb en wat ik er vond? Lees dan vooral verder.

Rond 7.20 zijn wij naar het station gegaan om met de trein naar Groningen te gaan, vanaf Groningen zijn we naar Utrecht gegaan, daar overgestapt op de intercity naar Zaandam en met eindbestemming natuurlijk: Amsterdam centraal.

Als je Amsterdam nog niet eens binnen bent komt de wiet geur je al tegemoet. Nederland, het enige land waar je spacecake, wietkoekjes, wiet lolly’s, cannabis ijs etc bij de kassa’s van souvenirs winkels kunt kopen.

Madame Tussauds

We hadden een dagje Amsterdam gepland omdat we graag naar Madame Tussauds wilden. Eerlijk gezegd had ik hier niet echt verwachtingen bij dus ik liet me verassen. Ik wist alleen dat het van die nepbeelden van bekende mensen waren. Toen we binnen kwamen werden we op de foto gezet, 3 verschillende posities. Toen die gemaakt waren, mochten we plaats nemen in een lift en die bracht ons naar de juiste verdieping. Eenmaal op de juiste verdieping aangekomen konden we gewoon rondlopen en zagen we ondertussen veel bekende “mensen.” En eerlijk? Ik vond het een heel stuk leuker dan ik had verwacht. Ik dacht dat het gewoon in een saaie zaal was, gewoon net als een museum. Maar het was zo leuk ingericht allemaal. Ondertussen kon je veel andere foto’s laten maken en die dan bij een bali later kopen. Wij hebben dat gedaan van de eerste 3 foto’s bij de ingang. Achtergronden kon je zelf kiezen. Altijd een leuke herinnering zulke foto’s. Ondanks dat we Madam Tussauds zou weer uit waren, vind ik het wel echt een aanrader. We waren er binnen een uur weer uit.

Rondvaart

Wij hebben via Lovers canal cruise een rondvaart gedaan en dit was echt een top ervaring. Super bijzonder om dit eens te doen. Tijdens de rondvaart kregen we oordopjes die we daar in een apparaatje konden doen zodat we uitleg en informatie kregen over alles wat we om ons heen zagen. Bijvoorbeeld de dansende huisjes (foto hieronder) De rondvaart duurde een uur maar mocht van mij wel langer duren! Ik kan echt genieten van zulke dingen en het was ook leuk om om je heen te kijken. Deze rederij zat echt direct bij het station: Amsterdam centraal.

Shoppen

Na Madam Tussauds en na de rondvaart zijn we nog even wezen shoppen. Hier zitten natuurlijk veel meer winkels dan wat wij hebben in Groningen en ook nog eens heel groot. We hebben ons vooral vermaakt in de primark met 3 verdiepingen voor dames.

We zijn van 11.00-17.00 in Amsterdam geweest en eigenlijk is dat gewoon veel te kort! Er is zoveel te zien en te doen. Maar zeker kun je in een dag veel inplannen en een onwijs leuke dag hebben. Ik zou dit zo vaker doen.

Zijn jullie al eens in Amsterdam geweest? Zo ja, wat vond je het leukste dat je daar gedaan hebt?

58 reacties

Geef een reactie

%d