vrachtwagen

Rijles dagboekje

In deze blog kunnen jullie lezen hoe de rijlessen gaan en hoe ik mij bij alles voel.

Ik had al eerder een keer een blog geschreven over hoe mijn Eerste CE rijles ging. De lessen daarna liet ik voor wat het was en ineens kreeg ik het idee om een soort dagboekje bij te houden voor mijn rijlessen. De eerste lessen ben je altijd maar wat aan het doen en moet je alles even ontdekken, kijken hoe de bakwagen/ aanhanger reageert en is het logisch dat je alles nog niet in 1 keer kan.

28 mei #rijles5

Deze 2 uur vlogen voorbij en ik had hier ook een heel goed gevoel bij. Zat er gewoon echt lekker in. Ik moest voor het eerst voor een dockje en dat was even wurgen maar eindstand: in 1 keer er voor. Voor mijn gevoel stond ik helemaal niet goed maar dus toch echt wel. Ook moest ik bochtjes achter uit doen, en dat kon misschien wat strakker langs de stoep maar dit waren wel bochtjes zonder hulp van de instructeur. Ook moest ik achteruit een vak in parkeren, tussen 2 lijnen en daar kreeg ik hem ook in 1 keer goed in. Dit zijn echt van die rijlessen die je altijd moet hebben want dit geeft je echt zelf vertrouwen.

3 Juni #rijles6

Zo goed als rijles vorige week ging, zo slecht ging hij nu. Voor mijn gevoel. Voor uit gaat gewoon echt heel goed, ook met bochtjes waar je gewoon niet veel ruimte hebt, ik neem dus geen stoeprandjes etc mee. Wegversmallingen vind ik dan nog wel spannend. Maar bochtjes achteruit was deze les gewoon echt 10 keer niks. Zag er echt niet uit. Dan baal je wel gewoon omdat het de vorige rijles wel goed ging en nu komt het praktijk examen steeds dichterbij en eerlijk gezegd, zet mij dat wel onder druk. Gewoon juist nu wil je het goed doen, elke les alleen maar beter. Maar deze 2 uren.. nee het was mijn dag gewoon niet.

11 Juni #rijles7

Deze rijles.. tja. Voor uit gaat gewoon weer goed maar achter uit moet ik nog te veel nadenken. En daardoor maak je natuurlijk fouten, het moet gewoon geautomatiseerd worden. Het laatste bochtje die ik moest doen, leek alsof er een knop om ging in mijn hoofd en dat het kwartje viel. Die ging zo vloeiend!

17 Juni #rijles8

Rijles ging goed! Als het een examen was, ja dan was ik wel geslaagd denk ik maar er is één dingetje gebeurd waarbij ik al direct gezakt zou zijn. Ik wou namelijk een verboden voor vrachtwagens straatje inrijden, gewoon over het hoofd gezien maarja. Bochtje achteruitje is alsof de knop nu helemaal om is. Ik begrijp het ineens ??? Ik weet wat ik moet doen en ik snap wat die aanhanger wil en hoe ik hem een andere kant op moet laten gaan.

20 Juni #rijles9

Rijles gehad van iemand anders, dat is toch altijd eventjes spannend omdat iedereen zijn eigen manier van rijden en iets aanleren heeft maar het is weer goed gekomen. Bochtje ging super en de rest ook. Alleen ik ben er achter gekomen dat ik rotondes op een manier doe, hoe CBR het niet wil zien haha. Ik ga namelijk over de verhoging heen bij een rotonde maar dat is helemaal niet nodig. Afleren dus!!

21 Juni #rij examen

Vandaag was de dag.. vol zenuwen ga je dan naar zo’n examen toe terwijl je jezelf rustig probeert te houden, je niet druk te maken en jezelf moed en hoop in te praten. Eerst even een stukje theorie en dan op naar buiten, aankoppelen en gas. Aankoppelen ging in 1 keer goed, aanhanger zat er in 1 keer achter. Gebeurde niet vaak. Dan krijg je uitleg over hoe het examen gaat en dan vertrek je. Eerst even een rondje gereden en toen een omkeer opdracht daarna nog even gereden en toen zelfstandig naar de rijschool weer gereden. Afkoppelen en dan weer naar dat kamertje toe.. ” Hoe vond je je examen zelf gaan?” Geforceerd antwoord geven want ja, zeg de uitslag gewoon joh! En dan komt de zin en het welbekende handje: GESLAAGD!

Ik kon het gewoon echt niet geloven. Mandy in 1 keer geslaagd, what happend? Ik kan het echt niet geloven dat ik nu gewoon dit rijbewijs heb en dat in van rijles af ben. Op het moment in het kamertje was ik heel enthousiast vooral maar toen ik in de auto weer naar huis zat kon ik wel janken van blijdschap. Echt een last die van mijn schouders viel en een droom die uitgekomen is!

47 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: