reizen

Dagje in een oldtimer DAFje touren

Soms kom je van die dingen tegen, waarvan je je eigenlijk niet wist dat je het nodig had, tot je het tegen komt. Op social deal kwam ik een aanbieding tegen: Een dagje in een oldtimer DAFje touren. Dat was genoeg, gelijk gekocht. In deze blog gaan jullie hier meer over lezen.

Als jullie aan mij denken, denken jullie waarschijnlijk ook gewoon direct al aan DAF. En precies om die reden, kon ik deze aanbieding gewoon niet aan mij voorbij laten gaan. Ik als Daffie moet dit ook een keer meegemaakt hebben.

Voor de mensen die denken: huh, DAF? DAF is een vrachtwagenmerk maar heel wat jaren terug hadden ze er ook auto’s van, helaas worden die niet meer gemaakt. Misschien denk je na het zien van deze welbekende foto: aahh, inderdaad, nu weet ik weer wat DAF is!

Rond half 1 hadden wij een DAFje toegewezen gekregen, even wat papieren invullen en on tour met het DAFje. We hadden een route meegekregen die je kon gaan rijden maar je mocht ook zelf een route bedenken. Wij hebben gekozen om zelf wat te gaan bedenken, met een ommetje zijn we naar huis gereden en hebben we het mooie DAFje even aan mijn moeder laten zien. Ik was namelijk met mijn vader aan het toeren, hij is ook vrachtwagenchauffeur en rijd ook op een DAF. (Goh, wie had dat nou gedacht)

Wat maakt DAF nou een bijzondere auto?

DAF was de eerste die zijn auto’s voorziende van variomatic, dat wil zeggen dat het een automatische versnellingsbak is. Een automaat dus. Je hebt dus vooruit en achteruit en natuurlijk neutraal. Hier onder zie je een foto van ” het pientere pookje” zo werd het toen in die tijd genoemd. Wat een verschil he , met hoe een automaat er tegenwoordig uit ziet.

Eerst vond ik het toch wel spannend om in die auto te zitten want hij maakt toch meer geluid als de auto’s van tegenwoordig. Het was ook echt even uitzoeken hoe alles werkte en waar alles zat voor al.

Je had bijvoorbeeld een knopje op het dashboard voor de ruitenwissers en daarnaast had je nog weer een gewoon knopje voor de vloeistof. Apart toch? Dat kan je je nu vast niet voorstellen. Nu zit dat gewoon aan de hendels bij het stuur. En ja hoor, er zat zelfs nog een asbakje in. En sorry maar er zat zelfs een radio in, dat klinkt heel stom maar dat had ik echt niet verwacht. En als er dan 1 in zou zitten had ik gedacht dat er nog cassette bandjes ofzo in moesten haha! Maar de muziek klonk gewoon ook nog echt heel goed.

Ik als DAF liefhebber heb echt genoten van deze dag en mijn vader ook. Wij hebben dan zelf een route gereden maar ik weet zeker dat de route die er bij zat ook heel mooi geweest zou zijn! Ook kan je nog andere dingen doen met het Dafje zoals met een high tea er bij in of een selfietocht of je kan kiezen om een picknickmand mee te krijgen. Maar je kan ook trouwen in een DAF. Wie wilt dat nou niet.

Nog een paar voorwaarden:

  • De bestuurder moet minstens 25 jaar oud zijn.
  • De bestuurder moet minimaal 3 jaar rij ervaring hebben.
  • De DAF moet afgetankt weer ingeleverd worden.
  • Borg bedraagt €250,-
  • Personen die de huur overeenkomst getekend hebben mogen alleen in de DAF rijden.

En natuurlijk de voorzichzelf sprekende dingen: Geen alcohol, drank en drugs en de DAF niet gebruiken voor rijles en je houden aan de verkeersregels etc.

Nogmaals, dit is echt een dagje voor in de boeken! En zou het zeker zo nog een keer doen. Lijkt me ook super leuk om het inclusief zo’n high tea of picknick te doen. Ik heb deze deal gekocht via social deal dus en ik heb er €75,00 exc. tanken voor betaald en geloof me, ik vond het dit zeker waard.

Ben je ook enthousiast geworden en wil je er mee over weten, neem dan vooral een kijkje op www.dafjeshuren.nl of kijk eens op de Facebookpagina . Dafjes huren zit in Stadskanaal, Groningen.

78 reacties

Geef een reactie

%d