Keukenhof

In deze blog ga ik jullie vertellen over mijn bezoek aan de keukenhof. Ik zag het veel voorbij komen op instagram, allemaal prachtige, mooi gekleurde foto’s en toen was ik helemaal om, ik wil er ook graag heen!

Je kent het wel, dat je iets op zoekt op google en je opent facebook en je ziet allerlei advertenties en aanbiedingen van hetgeen wat je net opgezocht had. Dat had ik dus ook met de keukenhof, er kwam allerlei leuke aanbiedingen voor treinreisjes in mijn tijdlijn voorbij van spoordeelwinkel. Je raadt het al, er zat ook een aanbieding bij van keukenhof, trein, bus en entree voor €34,- en die heb ik genomen.

Ik ging zonder ideeën naar dit park toe dus toen ik daar aankwam, schrok ik gewoon van hoe druk het er was. Eigenlijk had ik helemaal geen idee van waar ik naar toe ging. Maar wij waren er ook op een zondag, toevallig was het ook nog moederdag en ook nog eens het enalaatste weekend dat de keukenhof open is.

Het park is 32 hectare groot en dit voorjaar stonden er meer dan 7 miljoen bloembollen in de bloei met wel 800 verschillende tulpen. Het thema van het jaar 2019 was: Flower power en dat kon je ook heel goed terug zien. Hippies, kleurrijk en vooral peace.

Bij de ingang kon je plattegrondjes krijgen en daar op kon je zien wat er te doen was en natuurlijk waar alles was. Toen wij binnen waren zijn we gewoon een kant opgelopen en keken we wel waar we uitkwamen. Eigenlijk hebben we helemaal niet op de plattegrond gekeken.

Als je gewoon over het park loopt is er zoveel te zien en het ruikt ook zo lekker. Voor de bloemen staat een bordje met wat voor’n bloemen het precies zijn. Ook heb je veel souvenirs winkels en

Wij waren er op een koude dag maar als het mooier weer zou zijn geweest zou ik zo een lekker bankje of op een veldje een plekje zoeken en de hele dag lekker zitten. Na een paar uurtjes hadden wij het wel gezien.

Er waren ook restaurantjes met genoeg zit gelegenheden maar ik raad je wel aan om wat eten en drinken mee te nemen van huis want de prijzen die ik voorbij zag komen waren hoog.

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen, ik zag een hele grote speeltuin en ook een doolhof. Er was ook een kinderboerderij met geitjes etc.

Noem het woord klompen en Mandy is om. Ik was hier helemaal in mijn element. Overal in de souvenirs winkels zag je klompjes, grote, kleine, houten, pantoffels, sleutelhangertjes. En verspreid over de keukenhof stonden klompen zoals deze, in verschillende kleuren en grootes. Typisch Nederlands.

Je had ook veel inspiratie tuinen, het was allemaal heel mooi aangekleed en je kon zien dat er overal echt veel tijd en moeite in gestoken was. Zeker ook echt een kijkje waard.

Of er een leeftijd verbonden zit aan de keukenhof? Ik denk het niet. Kinderen zullen zich er prima vermaken en oudere mensen net zo goed. Ik ben zelf 19 jaar en ik wou hier echt heel graag heen! Ook voor pubers is het denk ik wel een leuke plek. Alleen al om hun social media accounts een beetje op te frissen met prachtige foto’s. En zoals gezegd: voor de allerkleinsten was er ook genoeg te doen.

Ik ben zeker enthousiast geworden door dit bezoek aan de keukenhof. Ik vind het ook zeker een aanrader.

Toch heb ik nog een paar tips:

 • Neem je eigen eten en drinken mee.
 • Er zijn ook kluisjes aanwezig op de keukenhof.
 • Ga op een doordeweekse dag en / of sowieso het vroegst op de dag. Waarschijnlijk ben je de drukte dan nog wel voor.
 • Vanaf bepaalde stations heb je speciale keukenhof express bussen. Die brengen je zonder stops naar de keukenhof.
 • Koop je tickets online, scheelt een tijdje wachten in de rij!

Als je nog naar de keukenhof wilt dit jaar, het kan tot 19 mei nog. Dan sluit de keukenhof weer.

Zijn jullie al eens naar de keukenhof geweest? Wat vinden jullie de leukste trekpleister in Nederland?

58 Reacties op “Keukenhof”

 1. Zeven jaar geleden ben ik er voor de eerste keer geweest, het was toen helaas niet zo’n mooi weer en nog niet alles stond in volle bloei maar ik vond het prachtig zoveel bloemen bij elkaar te zien.

  Like

 2. Ik ben er nog nooit geweest, maar hoor er wel goede verhalen over. Een vriendin van me vertelde bijvoorbeeld dat de kids het helemaal super vonden! Staat nog op het lijstje dus…

  Like

 3. Prachtige locatie! Ik woon er vlak bij en elke keer is het een feestje om naar de prachtige bloemen te kijken!

  Like

 4. Ik zou er graag eens heen willen als je dat je leest over de file daarnaartoe en de drukte, dan staat me dat toch een beetje tegen.

  Like

 5. Dit lijkt me op zich wel leuk, maar vind het zo druk altijd. Ik ga al een aantal jaren op zoek naar de tulpenvelden in ons land, dat vind al erg mooi (en een stuk rustiger).

  Like

 6. Wat een leuke gezellige foto’s. Ik ben er vorig jaar voor het eerst geweest. Was zeker mooi maar vond het ook wel erg toeristisch en te duur wat betreft versnaperingen.

  Like

 7. Ik ben vorig jaar voor het eerst in de Keukenhof geweest en wil er zeker nog weer een keer heen. Het is een prachtig park met elk jaar weer een ander thema.

  Like

 8. Supermooie foto’s. Ik moet meteen aan mijn moeder denken. Zij ging hier ieder jaar (en vaak in haar eentje) naar toe. En serieus maakte ze zo’n 200 foto’s per keer. Ieder jaar weer. Ze was zo dol op bloemen.

  Like

 9. Wat leuk! Ik ben jaren geleden voor het laatst in De Keukenhof geweest en vond het toen heel tof, vooral alle heerlijke geuren van de bloemen! Geweldig! Het was toen ook best rustig, dus ik kon fijn rondwandelen.

  Like

 10. Altijd al een keer naar de Keukenhof willen gaan, al is het maar om er een keer geweest te zijn! Maar krijg mijn ouders (en dan vooral mijn moeder) geloof ik niet helemaal mee.

  Like

 11. Wat is het druk in dat park! Dat is natuurlijk ook wel logisch met mooi weer. Het zien van die bloemen maakt mij vrolijk!

  Like

 12. Het staat nog steeds op mijn to-do list om naar de keukenhof te gaan. Op de een of andere manier komt het er nooit van. Vind het ook geniaal dat ze behalve bloemen wat meer dingen hebben!

  Like

 13. Leuk om er wat meer over te lezen! Ik ben er ook nog nooit geweest, maar verwijs buitenlandse gasten er wel naartoe. Die geven ook aan: prachtig maar druk.

  Like

 14. Ik vind het heerlijk om hier de hele dag rond te struinen. Elk jaar weer een feest en telkens zie je nieuwe planten en bloemen soorten! Wat ik ook erg leuk vind is dat ze elk jaar komen met een nieuw thema. Dat maakt het toch elk jaar weer anders om er naartoe te gaan.

  Like

 15. Wat leuk om de Keukenhof zo op foto’s te zien! Ik ben er nog nooit geweest, maar het staat wel op mijn lijstje om ooit naartoe te gaan. Dit jaar is het te laat, maar misschien volgend jaar…

  Like

 16. Wat leuk om de Keukenhof zo op de foto’s te zien! Ook ik ben er nog nooit geweest, maar het staat wel op mijn lijstje om ooit eens naartoe te gaan. Dit jaar is het al te laat, misschien volgend jaar….

  Like

 17. Ik hoorde laatst op het nieuws (een van die warme dagen) dat er files stonden voor de keukenhof. Ik dacht toen serieus: huh, is dat niet iets voor 65+ ers. Maar na jouw blog stel ik mijn mening bij: het is prachtig!

  Like

 18. Wat leuk, zeg. Ik denk dat ik daar ook graag naar toe zou gaan. Ik had er al van gehoord, maar nog niet de tijd genomen eens meer info over op te zoeken, maar deze foto’s maken me wakker om er eens achter te horen.

  Like

 19. Leuk! Ik ben er jaren terug een keer geweest maar toen was het ook bizar druk. Dat bederft de pret toch wel een beetje, want dan staat iedereen voor de tulpen in de weg haha. Ik wil graag nog een keer, maar dan plan ik het goed in op een zo rustig mogelijk moment. 🙂

  Like

 20. Jeetje wat een mensenmassa op die ene foto. Lijkt de Efteling wel haha.
  Ik ben er nog nooit geweest en al een aantal jaar neem ik mij voor om er eens naar toe te gaan. Maar op de een of andere manier komt het er gewoon niet van. Jammer dat het zo kort open is.

  Like

 21. hahah dat is weer eens een heel ander blog over de Keukenhof, dan de mijne! Bye the way, ik draag bij het werken in de tuin altijd klompen, heerlijk schoeisel!

  Like

 22. Ik ben er nog nooit geweest, hoorde al wel weer een aantal weekenden metste mooie weer dat het gekkenhuis was en je er bijna niet kon komen. Goede tips! Ik neem ook vaak iets te eten en te drinken mee. En vooral om vanaf de trein een bus te nemen, scheelt file rijden.

  Like

  1. Leuk artikel! Ik ben in totaal twee keer naar Keukenhof geweest en beide keren vroeg in de ochtend . Dit jaar was ik er rond 10:00 dan kun je nog prachtige foto’s maken zonder mensen. Ik heb een patatje en een ijsje gegeten en lekker op terras gezeten, mazzel dat het zonnetje scheen. Je kan inderdaad het beste niet in het weekend naar dit soort parken gaan. Goede tips geef je.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: