persoonlijk

Keukenhof

In deze blog ga ik jullie vertellen over mijn bezoek aan de keukenhof. Ik zag het veel voorbij komen op instagram, allemaal prachtige, mooi gekleurde foto’s en toen was ik helemaal om, ik wil er ook graag heen!

Je kent het wel, dat je iets op zoekt op google en je opent facebook en je ziet allerlei advertenties en aanbiedingen van hetgeen wat je net opgezocht had. Dat had ik dus ook met de keukenhof, er kwam allerlei leuke aanbiedingen voor treinreisjes in mijn tijdlijn voorbij van spoordeelwinkel. Je raadt het al, er zat ook een aanbieding bij van keukenhof, trein, bus en entree voor €34,- en die heb ik genomen.

Ik ging zonder ideeën naar dit park toe dus toen ik daar aankwam, schrok ik gewoon van hoe druk het er was. Eigenlijk had ik helemaal geen idee van waar ik naar toe ging. Maar wij waren er ook op een zondag, toevallig was het ook nog moederdag en ook nog eens het enalaatste weekend dat de keukenhof open is.

Het park is 32 hectare groot en dit voorjaar stonden er meer dan 7 miljoen bloembollen in de bloei met wel 800 verschillende tulpen. Het thema van het jaar 2019 was: Flower power en dat kon je ook heel goed terug zien. Hippies, kleurrijk en vooral peace.

Bij de ingang kon je plattegrondjes krijgen en daar op kon je zien wat er te doen was en natuurlijk waar alles was. Toen wij binnen waren zijn we gewoon een kant opgelopen en keken we wel waar we uitkwamen. Eigenlijk hebben we helemaal niet op de plattegrond gekeken.

Als je gewoon over het park loopt is er zoveel te zien en het ruikt ook zo lekker. Voor de bloemen staat een bordje met wat voor’n bloemen het precies zijn. Ook heb je veel souvenirs winkels en

Wij waren er op een koude dag maar als het mooier weer zou zijn geweest zou ik zo een lekker bankje of op een veldje een plekje zoeken en de hele dag lekker zitten. Na een paar uurtjes hadden wij het wel gezien.

Er waren ook restaurantjes met genoeg zit gelegenheden maar ik raad je wel aan om wat eten en drinken mee te nemen van huis want de prijzen die ik voorbij zag komen waren hoog.

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen, ik zag een hele grote speeltuin en ook een doolhof. Er was ook een kinderboerderij met geitjes etc.

Noem het woord klompen en Mandy is om. Ik was hier helemaal in mijn element. Overal in de souvenirs winkels zag je klompjes, grote, kleine, houten, pantoffels, sleutelhangertjes. En verspreid over de keukenhof stonden klompen zoals deze, in verschillende kleuren en grootes. Typisch Nederlands.

Je had ook veel inspiratie tuinen, het was allemaal heel mooi aangekleed en je kon zien dat er overal echt veel tijd en moeite in gestoken was. Zeker ook echt een kijkje waard.

Of er een leeftijd verbonden zit aan de keukenhof? Ik denk het niet. Kinderen zullen zich er prima vermaken en oudere mensen net zo goed. Ik ben zelf 19 jaar en ik wou hier echt heel graag heen! Ook voor pubers is het denk ik wel een leuke plek. Alleen al om hun social media accounts een beetje op te frissen met prachtige foto’s. En zoals gezegd: voor de allerkleinsten was er ook genoeg te doen.

Ik ben zeker enthousiast geworden door dit bezoek aan de keukenhof. Ik vind het ook zeker een aanrader.

Toch heb ik nog een paar tips:

  • Neem je eigen eten en drinken mee.
  • Er zijn ook kluisjes aanwezig op de keukenhof.
  • Ga op een doordeweekse dag en / of sowieso het vroegst op de dag. Waarschijnlijk ben je de drukte dan nog wel voor.
  • Vanaf bepaalde stations heb je speciale keukenhof express bussen. Die brengen je zonder stops naar de keukenhof.
  • Koop je tickets online, scheelt een tijdje wachten in de rij!

Als je nog naar de keukenhof wilt dit jaar, het kan tot 19 mei nog. Dan sluit de keukenhof weer.

Zijn jullie al eens naar de keukenhof geweest? Wat vinden jullie de leukste trekpleister in Nederland?

58 reacties

Geef een reactie

%d