vrachtwagen

Eerste CE rijles

Ja hoor, eindelijk was het dan zo ver en kwam ik er niet meer onder uit. Dat ik altijd al mijn CE rijbewijs heb willen heb, ja dat is zo. Maar dat ik er liever nog even mee wachtte was zeker wel een feit. In andere blogs konden jullie lezen over de tegenslagen die ik gehad had tijdens de weg naar mijn C rijbewijs toe.

Dat ik zin heb om straks met trekker oplegger weg te gaan, ja dat klopt. Maar dat ik heel erg op zie tegen deze stap, klopt ook. Rijles is niet wat het spannend maakt maar vooral die examens. Rijles is juist goed omdat je dan leert maar na het commentaar van de examinator aan het eind van het examen vraag je je af of je überhaupt ooit wel eens een keer een rijles gevolgd hebt. Zelfs als je slaagt krijg je nog een hele waslijst aan ” verbeterpunten” mee.

Bij mijn bakwagen examens wist ik ook gewoon niet meer wat er van mij verwacht werd, de eerste keer was ik gezakt omdat ik teveel lef had en overal vlug voor langs etc en de tweede keer was ik gezakt omdat ik te voorzichtig was, ik moest ook eens laten zien dat ik de power had om voor te gaan inplaats van steeds de ander voor laten gaan, nou ga dan nog maar eens positief naar je 3e examen toe als je niet meer weet wat er van je wordt verwacht.

Maar genoeg over dat nu! Ik heb gister dus mijn eerste CE rijles gehad.

Toen ik de eerste les met bakwagen had ging ik naar een industrieterrein en heb ik daar de hele tijd gereden. Een paar lessen daarna ook nog. Elk hoekje daar kon ik wel dromen.

En gister bij CE rijles zijn we één rondje over het industrieterrein geweest en daarna direct de openbare weg op en door plaatsen heen gereden. Dat had ik absoluut niet verwacht maar vond het super leuk om te doen.

Vooruit rijden = easypeasy, achter uit rijden is daarentegen een ander verhaal. Dat wordt wel echt wennen. Want als je naar links wil, moet je naar rechts sturen. Maar dit was nog maar mijn eerste rijles en dat gaat vanzelf wel wennen.

Ik had niet verwacht dat het me de eerste les zo goed afging en dat ik dus buiten het industrieterrein ging komen. Ook had ik niet verwacht dat ik de aanhanger langs alle stoeprandjes heen zou sturen (bochtjes, rotondes) ik was hier echt een held in met bakwagen rijles. Ik ben nu bij een andere rijschool en toevallig heb ik een instructeur die ik al kende van mijn oude rijschool. Ook rij ik nu in Winschoten, hier heb ik mijn auto rijbewijs ook gehaald en ik heb met de bakwagen afgereden in de stad Groningen. Persoonlijk vind ik het hartstikke fijn dat ik weer in Winschoten kan afrijden.

Na mijn rijles van 2 uur moest de aanhanger natuurlijk afgekoppeld worden, toen ik uitstapte zei ik: ik wil nog even een foto maken van mijn eerste zelf aangekoppelde aanhanger ooit haha! Toen zei de instructeur: Weet je hoe we dat doen, ga er maar naast staan. Dus ziezo.

De bakwagen (voorste gedeelte op de foto) is ongeveer 12 meter.

De combinatie (bakwagen+aanhanger) op de foto is 18,75.

Trekker – opleggers zijn 16,50 meter.

Mijn eerste CE rijles was super geslaagd dus. Elke week ga ik 2 uurtjes lessen en eind Juni rij ik af, spannend!

Met de zenuwen viel het deze keer ook wel mee, ik zag er helemaal niet zo erg tegen op als mijn eerste bakwagen rijles. Maar natuurlijk blijft het spannend. Ik denk dat het me ook wel meeviel omdat ik nu al een paar maand ervaring heb opgedaan op de bakwagen.

Als jullie nou benieuwd zijn naar hoe mijn eerst bakwagen rijles was, klik dan Hier , daar kun je er meer over lezen.

Welke rijbewijzen hebben mijn lezers allemaal? Laat het weten in de reacties.

52 reacties

Geef een reactie

%d