Eerste CE rijles

Ja hoor, eindelijk was het dan zo ver en kwam ik er niet meer onder uit. Dat ik altijd al mijn CE rijbewijs heb willen heb, ja dat is zo. Maar dat ik er liever nog even mee wachtte was zeker wel een feit. In andere blogs konden jullie lezen over de tegenslagen die ik gehad had tijdens de weg naar mijn C rijbewijs toe.

Dat ik zin heb om straks met trekker oplegger weg te gaan, ja dat klopt. Maar dat ik heel erg op zie tegen deze stap, klopt ook. Rijles is niet wat het spannend maakt maar vooral die examens. Rijles is juist goed omdat je dan leert maar na het commentaar van de examinator aan het eind van het examen vraag je je af of je überhaupt ooit wel eens een keer een rijles gevolgd hebt. Zelfs als je slaagt krijg je nog een hele waslijst aan ” verbeterpunten” mee.

Bij mijn bakwagen examens wist ik ook gewoon niet meer wat er van mij verwacht werd, de eerste keer was ik gezakt omdat ik teveel lef had en overal vlug voor langs etc en de tweede keer was ik gezakt omdat ik te voorzichtig was, ik moest ook eens laten zien dat ik de power had om voor te gaan inplaats van steeds de ander voor laten gaan, nou ga dan nog maar eens positief naar je 3e examen toe als je niet meer weet wat er van je wordt verwacht.

Maar genoeg over dat nu! Ik heb gister dus mijn eerste CE rijles gehad.

Toen ik de eerste les met bakwagen had ging ik naar een industrieterrein en heb ik daar de hele tijd gereden. Een paar lessen daarna ook nog. Elk hoekje daar kon ik wel dromen.

En gister bij CE rijles zijn we één rondje over het industrieterrein geweest en daarna direct de openbare weg op en door plaatsen heen gereden. Dat had ik absoluut niet verwacht maar vond het super leuk om te doen.

Vooruit rijden = easypeasy, achter uit rijden is daarentegen een ander verhaal. Dat wordt wel echt wennen. Want als je naar links wil, moet je naar rechts sturen. Maar dit was nog maar mijn eerste rijles en dat gaat vanzelf wel wennen.

Ik had niet verwacht dat het me de eerste les zo goed afging en dat ik dus buiten het industrieterrein ging komen. Ook had ik niet verwacht dat ik de aanhanger langs alle stoeprandjes heen zou sturen (bochtjes, rotondes) ik was hier echt een held in met bakwagen rijles. Ik ben nu bij een andere rijschool en toevallig heb ik een instructeur die ik al kende van mijn oude rijschool. Ook rij ik nu in Winschoten, hier heb ik mijn auto rijbewijs ook gehaald en ik heb met de bakwagen afgereden in de stad Groningen. Persoonlijk vind ik het hartstikke fijn dat ik weer in Winschoten kan afrijden.

Na mijn rijles van 2 uur moest de aanhanger natuurlijk afgekoppeld worden, toen ik uitstapte zei ik: ik wil nog even een foto maken van mijn eerste zelf aangekoppelde aanhanger ooit haha! Toen zei de instructeur: Weet je hoe we dat doen, ga er maar naast staan. Dus ziezo.

De bakwagen (voorste gedeelte op de foto) is ongeveer 12 meter.

De combinatie (bakwagen+aanhanger) op de foto is 18,75.

Trekker – opleggers zijn 16,50 meter.

Mijn eerste CE rijles was super geslaagd dus. Elke week ga ik 2 uurtjes lessen en eind Juni rij ik af, spannend!

Met de zenuwen viel het deze keer ook wel mee, ik zag er helemaal niet zo erg tegen op als mijn eerste bakwagen rijles. Maar natuurlijk blijft het spannend. Ik denk dat het me ook wel meeviel omdat ik nu al een paar maand ervaring heb opgedaan op de bakwagen.

Als jullie nou benieuwd zijn naar hoe mijn eerst bakwagen rijles was, klik dan Hier , daar kun je er meer over lezen.

Welke rijbewijzen hebben mijn lezers allemaal? Laat het weten in de reacties.

52 Reacties op “Eerste CE rijles”

 1. Dat is echt heel gaaf. Ik zat er laatst ook over na te denken om rijbewijs C te halen, maar eerst maar eens BE halen, momenteel heb ik alleen B-rijbewijs.

  Like

 2. Wauw wat stoer een dame voor haar ce rijles.
  Ik moet nog een keer gaan om mijn theorie te behalen dan kan ik beginnen met mijn rijlessen. Ik wil zeker ook zo een examen doen. Lijkt me enorm tof.

  Like

 3. wat stoer dat je dat doet! Dat het lastig is om achteruit te rijden, kan ik wel geloven. Ik rij soms met een aanhanger en dan is achteruit rijden ook moeilijk. Ga zo door!

  Like

 4. Wat stoer! Ik heb ook afgereden via Schuringa, weet niet of de oude man zelf nog rijd, maar dat was een kennis van mijn opa die ook een rijschool had! Heel veel succes! Misschien kom ik je een keer tegen op de weg 😉

  Like

 5. Ik vind dit echt heel stoer van je, mooie foto ook van jouw en die truck. Ik heb slechts een rijbewijs. Gewoon voor een personenauto.

  Like

 6. Wat een stoere vrouw ben je! Gaaf dat je bent begonnen aan het halen van je CE rijbewijs. Ik neem mijn petje voor je af dat je die straks volledig zelfstandig kunt besturen. Gaat vast helemaal goed komen! Ikzelf heb alleen mijn B-rijbewijs.

  Like

 7. Grappig dat als je naar links wilt je naar rechts moet sturen. Ik kan me voorstellen dat dit in het begin voor wat verwarring zorgt. Ik vind het knap en stoer dat je hebt gekozen voor zo’n groot bakbeest! Je het toch maar kunnen en durven!

  Like

 8. super stoer en goed zeg!! Ik heb alleen mijn autorijbewijs. Ik zou ook nog graag mijn motorrijbewijs willen halen, maar daar moet ik nog even flink voor sparen.

  Like

 9. Wat vet!! Heel veel succes met je lessen. Ik ben nu bezig met m’n autorijbewijs B, vind dat al spannend hahaha. Over twee dagen m’n theorie dus hopen dat ik slaag 🙂

  Like

 10. Poeh! Gaaf hoor. Ik heb alleen mijn personenauto rijbewijs (B is dat toch?). Ik heb het in het centrum van Amsterdam weleens gezien. En dan achteruit inparkeren. Heel veel respect voor. Al die automobilisten die geïrriteerd gaan toeteren (omdat het volgens hen te lang duurt) begrijp ik niet. Ga er maar aanstaan om dat te doen. Chapeau hoor!

  Like

 11. Zo tof vind ik het dat je je CE rijbewijs gaat halen! Heel veel succes ermee gewenst en blijf goed op de weg letten hé 😉

  Like

 12. Knap van je! En goed dat je eerste les zo perfect ging! Ik weer nog mijn eerste auto rijles; op de drukke Amsterdamse grachten tijdens spitsuur wanneer iedereen op zn fietsje naar huis ging. Haha maar leuk geschreven!

  Like

 13. Ik vind het SUPER stoer dat je dit doet zeg! Ik wil zelf ook zo graag vrachtwagen rijden, maaaaaaaaaaar, moet je weer lessen he en wat heb ik eraan? Ik doe geen werk of iets waarvoor ik het moet hebben, dus voor mij dan totale geldverspilling! Ook mijn motor rijbewijs zou ik willen, komt wel! Heb iig gewoon rijbewijs B haha. Heel veel succes.

  Like

 14. Wat ontzettend leuk! Het is een behoorlijk end wat je dan achter je hebt zitten. En ik neem aan, dat die vrachtwagens nu leeg zijn. Het zal ook heel anders voelen, als ze geladen zijn. Maar dat komt bij je tweede les, haha. Succes ermee, leuk dat je dit doet. Gr. Jeannet

  Like

 15. Wat knap van je zeg! Ik kan met moeite een normale auto besturen omdat ik een slechte inzicht over afstanden heb haha. Veel succes met de rijlessen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: