vrachtwagen

Waar schep jij over op?

Laatst moest ik ‘s avonds een stukje rijden en toen kwam de vraag op Q Music: waar schep jij graag over op bij je vrienden, familie, onbekenden etc? Denk daar eens over na. Zo gezegd zo gedaan, ik dacht er over na en toen dacht ik bij mezelf: sowieso over dat ik een vrachtwagenrijbewijs heb, nee het is niet de grootste maar het is ook niet een rijbewijs die de meesten al hebben op hun 18e, als ze hem überhaupt ooit gaan halen. Veel mensen op die leeftijd hebben nog niet eens een auto rijbewijs of zijn er al wel mee bezig maar ik had op mijn 18e mijn auto rijbewijs en mijn vrachtwagenrijbewijs al.

Maar wanneer schep je op? Schep ik nu op? Of ben ik trots op het feit dat ik dit, mijn allergrootste droom zo vroeg al bereikt had.

Een paar jaar geleden durfde ik er nog niet zo goed trots op te zijn, heel onzeker stapte ik het mannenwereldje binnen wel met de wil maar niet persé nog zo goed met het lef. Maar wel de keuzes gemaakt dus ik kon niet meer terug. En achteraf natuurlijk helemaal geen spijt gehad.

Maar t is gewoon zo’n big deal om een stoer wereldje binnen te stappen en in mijn geval was ik het enige meisje van hele opleiding (3 klassen) en t gewoon allemaal even te doen.

Nu draag ik met trots werkkleding of jassen/ t shirts met vrachtwagens er op. Op klompen lopen maakt me ook echt helemaal niks meer uit. Dit is gewoon wie ik nu ben en hoe ik vooral ook geworden ben, teken dat ik de goede keuzes heb gemaakt en dat ik me vooral ook zekerder voel in dat opzicht. Hoe stom dat ook maar mag klinken. Toch blijft het natuurlijk wel een beetje awkward als je op je klompen, je haar in een knoet, zwarte/vieze (werk)handen bij een klant komt met allemaal meisjes meisjes. Achja, so be it. Voor geen goud meer anders.

Als je nu zelf over deze vraag moet nadenken, waar zou jij over opscheppen?

46 reacties

Geef een reactie

%d