Waar schep jij over op?

Laatst moest ik ’s avonds een stukje rijden en toen kwam de vraag op Q Music: waar schep jij graag over op bij je vrienden, familie, onbekenden etc? Denk daar eens over na. Zo gezegd zo gedaan, ik dacht er over na en toen dacht ik bij mezelf: sowieso over dat ik een vrachtwagenrijbewijs heb, nee het is niet de grootste maar het is ook niet een rijbewijs die de meesten al hebben op hun 18e, als ze hem überhaupt ooit gaan halen. Veel mensen op die leeftijd hebben nog niet eens een auto rijbewijs of zijn er al wel mee bezig maar ik had op mijn 18e mijn auto rijbewijs en mijn vrachtwagenrijbewijs al.

Maar wanneer schep je op? Schep ik nu op? Of ben ik trots op het feit dat ik dit, mijn allergrootste droom zo vroeg al bereikt had.

Een paar jaar geleden durfde ik er nog niet zo goed trots op te zijn, heel onzeker stapte ik het mannenwereldje binnen wel met de wil maar niet persé nog zo goed met het lef. Maar wel de keuzes gemaakt dus ik kon niet meer terug. En achteraf natuurlijk helemaal geen spijt gehad.

Maar t is gewoon zo’n big deal om een stoer wereldje binnen te stappen en in mijn geval was ik het enige meisje van hele opleiding (3 klassen) en t gewoon allemaal even te doen.

Nu draag ik met trots werkkleding of jassen/ t shirts met vrachtwagens er op. Op klompen lopen maakt me ook echt helemaal niks meer uit. Dit is gewoon wie ik nu ben en hoe ik vooral ook geworden ben, teken dat ik de goede keuzes heb gemaakt en dat ik me vooral ook zekerder voel in dat opzicht. Hoe stom dat ook maar mag klinken. Toch blijft het natuurlijk wel een beetje awkward als je op je klompen, je haar in een knoet, zwarte/vieze (werk)handen bij een klant komt met allemaal meisjes meisjes. Achja, so be it. Voor geen goud meer anders.

Als je nu zelf over deze vraag moet nadenken, waar zou jij over opscheppen?

46 Reacties op “Waar schep jij over op?”

 1. Mijn beste vriendin was ook vrachtwagenchauffeuse, ze is ondertussen overleden, maar ben met haar ook eens meegeren, vond dat op zich wel fijn…

  Is dat opscheppen? als ik vertel dat ik psychiatrisch verpleegkundige ben, is dat opscheppen? Ik weet het niet, ik ben wel fier op mijn beroep, maar ik weet niet of dat opscheppen is… Dat denk ik bij jou dus ook niet!

  liefs

  Like

  1. Ik vind je blogs altijd zo eerlijk en openhartig en niks van opschepperij. Blijf jij maar lekker jezelf, da’s een leuk meid. 😆😅😊

   Like

 2. Wat stoer om op deze manier te kiezen voor je passie! Ik ben trots op mijn schrijftalent en de mooie foto’s op mijn blog .😃

  Like

 3. Leuk, en zeker iets om trots op te zijn! Ik ben trots op mijn beslissing om ruim 8 jaar geleden alles in Nederland achter te laten om alleen naar Barcelona te verhuizen. En ik woon hier nu nog steeds 🙂

  Like

 4. Mooie vraag, en terecht dat je trots bent op wat je hebt bereikt. Als ik denk aan het woord ‘opscheppen’, dan denk ik juist aan onzekerheid. Want ik denk dat veel opschepperij voortkomt uit jezelf onzeker voelen.

  Like

 5. Ik denk dat opscheppen iets is als je het mooier maakt dan het is of in ieder geval sterk overdrijft. In jouw geval zou ik zeggen dat je terecht super trots bent. Ik schep nooit op, ben ik naar mijzelf veel te onzeker voor

  Like

 6. Super leuk dat je droom al is uitgekomen en terecht dat je hierover opschept! Ik heb totaal geen gevoel voor ruimte en vind het knap hoe vrachtwagenchauffeurs en chaffeuses het doen! Ik schep niet veel op maar ik ben wel super trots op mijn kinderen!

  Like

 7. Opscheppen doe ik niet, ja m’n eten haha
  Waarom zou je een ander de grond intrappen als iemand trots iets verteld? Van ja boeiend ik ben toch beter!
  Nee niks voor mij.

  Wat gaaf en stoer dat je op je 18e al je vrachtwagenrijbewijs al had. Vind het sowieso altijd heel tof om te zien dat er steeds meer vrouwen “mannenberoepen” gaan doen! Topper!

  Like

 8. Ik vertel altijd met grote trots dat ik een digitale nomade ben. Ondanks dat ik stiekem een beetje een hekel heb aan het woord, is het toch een titel waar ik blij mee ben!

  Like

 9. Je bent trots op jezelf als je het gewoon uitspreekt. Maar opscheppen vind ik wanneer iemand zegt iets bereikt te hebben en jij er overheen probeert te gaan met: Ja maar ik doe dit beter dan jij! Om maar een voorbeeld te noemen. Maar dit is gewoon stoer! En je mag best uitspreken wat je allemaal al bereikt hebt, met mate. Denk ik dan.

  Like

 10. Opscheppen klinkt altijd zo naar, aangeven dat je ergens trots op bent klinkt al weer een stuk beter. En zo te lezen heb je genoeg om trots op te zijn! Ik probeer trots te zijn op mijn werk, maar trots zijn op jezelf is iets wat tijd nodig heeft 😉

  Like

 11. Super tof zeg en je mag ook trots op jezelf zijn om het feit dat je dat deelt met de hele wereld! Ieder heeft zo zijn eigen ding en dat is juist mooi! Respect voor jou en ga zo door!

  Like

 12. Over zoiets mag je zeker opscheppen. Ik vind het super dat je iets doet wat bij je past. En je kunt altijd nog thuis dat heerlijke meisje meisje zijn toch. Ik ben zelf enorm trots op het feit dat ik een goed lopend blog heb ondanks mijn dyslexie.

  Like

 13. Ik schep niet echt op want zelfs als ik een compliment krijg ben ik dat al helemaal aan het wegzwaaien. Ik kan wel trots zijn op mijn prestaties maar ik schep er nooit over op.

  Like

 14. Opscheppen? Ik vind het een tikje een woord met een negatieve lading (maar wellicht is dat mijn interpretatie). Ik zou het liever ‘blij zijn met’ willen noemen. Dan denk ik dat ik heel blij ben met het resultaat van alle jaren hard werken aan mijn blog. Trots en dankbaar ben ik voor alle samenwerkingen (financieel of niet). En het allermeest ben ik natuurlijk dolblij dat ik toch nog moeder heb mogen worden.

  Like

 15. Ik vind het heel knap en stoer van je dat je op de vrachtwagen rijd. Ik zou niet zo goed weten waar ik over opschep. Doe ik denk ik niet zo vaak haha.

  Like

 16. Tja wanneer schep je op? Je bent gewoon trots op hetgeen je bereikt hebt en wat je doet. En groot gelijk. Als jij je er lekker bij voelt is het goed toch! Maakt dan niks uit wat een ander ervan vind!

  Like

 17. wat jij ook zegt, het is eigenlijk gewoon trots zijn op jezelf… waarom zou dat niet mogen! Ik ben super trots op mijn dochters en dat ik die mooie kinderen op de wereld heb gezet. daarnaast ben ik trots dat ik niet mezelf voorbij loop en doe wat ik graag wil doen ookal is dat niet altijd makkelijk. leuke vraag dit 🙂

  Like

 18. Echt heel stoer!! Ik ken er maar weinig die dit werk ook doen maar die zijn een stuk ouder dan jij. Je hebt lef! En je mag zeker trots zijn op jezelf!! Want jij doet met plezier het werk dat je doet en bent daarbij ook nog eens helemaal jezelf.

  Waar ik over opschep? Misschien wel een beetje over mijn foto’s. Dat komt omdat ik er zelf zo van kan genieten haha.

  Like

 19. Hartstikke goed toch! Ik zie het niet als opscheppen, maar als trots vertellen wat belangrijk voor je is en wat je hebt bereikt.

  Waar ik trots op ben: dat ik veel verder ben gekomen dan van mij werd verwacht en dat ik vervolgstappen zet in de richting die ik wil.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: