Hobby

Workshop schilderen

Een tijdje geleden had ik via social deal twee vouchers gekocht voor een workshop. Bij de workshop kon je of handletteren of schilderen. In eerste instantie wou ik gaan voor handletteren maar uiteindelijk ben ik toch voor het schilderen van dikke dames gedaan, in deze blog kan je hier meer over lezen.

Ik heb deze workshop gevolgd bij Silleke in Drachten. Het was een mooie ruimte en het was super gezellig. We waren met nog 4 andere dames en zij gingen een tuinwijzer maken. We praatten tijdens de workshop ook gewoon gezellig met elkaar terwijl ieder zijn eigen ding deed.

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat je de dikke dames op het schilderij gewoon kon overtrekken door middel van carbon papier en een pen. Natuurlijk alleen maar beter want zo ging ik in iedergeval met mooi resultaat naar huis haha!

Carbon papier is van dat zwarte papier waarmee je van alles kunt overtrekken. Je legt de kleurplaat/foto/ tekst etc op het carbon papier met de zwarte kant op het papier waar je het graag op wilt hebben, trek het over en tadaa!

Ik had het overgetrokken met pen en toen de dames op het doek stonden heb ik ze overgetrokken met een dikke zwarte marker. Toen werd het tijd om alles te schilderen. En eerlijk is eerlijk, ik vond het best moeilijk om alles een kleur te geven. Het ziet er zo makkelijk uit maar je moet wel steeds nadenken over welke kleur ga ik dit geven en welke kleur dat want straks verpest je je hele schilderij haha. Op de foto hier onder kon je mijn eerste struggle zien bij het hoedje, ik had de bloemetjes groen en de hoed verder had ik roze, toen kwam die band, ik kwam er echt niet uit welke kleur ik die wou geven, toch maar voor paars gegaan.

Na dat ik alles een kleurtje had gegeven werd het tijd voor een achtergrond, ook zo lastig. Eerst had ik alle zwarte lijnen weer opnieuw overgetrokken met de zwarte marker, zo sprongen de dames en de kleine details er weer veel mooier uit.

De workshop was heel leuk en ik ben naar huis gegaan met een mooi resultaat. De uitleg en hulp was heel erg fijn en ik vindt het zeker een aanrader. Er was leuk materiaal aanwezig waar ik ook nog nooit van had gehoord maar die stiekem nu wel beginnen te kriebelen zoals acrylverfstiften. Ik heb ze op de foto hieronder gebruikt voor de stippen op de bikini maar je kon er ook leuk mee handletteren op hout etc, ideaal voor heel veel leuke dingetjes.

Ze geven naast deze workshop ook nog hele leuke andere workshops zoals: de tuinwegwijzers, gebaksbordjes versieren en porselein stippen.

Ik heb voor deze workshop €17,50 betaald inplaats van €35. Heel verschil dus. Omdat ik al zo lang twijfelde heb ik besloten om deze deal te doen aangezien ik de normale prijzen voor workshops zo duur vind.

Hier onder kun je mijn resultaat zien, ik ben er heel erg tevreden mee!

Hebben jullie al wel eens een workshop gevolgd? Zo ja, wat voor één of welke staat op je lijstje?

46 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: