Workshop schilderen

Een tijdje geleden had ik via social deal twee vouchers gekocht voor een workshop. Bij de workshop kon je of handletteren of schilderen. In eerste instantie wou ik gaan voor handletteren maar uiteindelijk ben ik toch voor het schilderen van dikke dames gedaan, in deze blog kan je hier meer over lezen.

Ik heb deze workshop gevolgd bij Silleke in Drachten. Het was een mooie ruimte en het was super gezellig. We waren met nog 4 andere dames en zij gingen een tuinwijzer maken. We praatten tijdens de workshop ook gewoon gezellig met elkaar terwijl ieder zijn eigen ding deed.

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat je de dikke dames op het schilderij gewoon kon overtrekken door middel van carbon papier en een pen. Natuurlijk alleen maar beter want zo ging ik in iedergeval met mooi resultaat naar huis haha!

Carbon papier is van dat zwarte papier waarmee je van alles kunt overtrekken. Je legt de kleurplaat/foto/ tekst etc op het carbon papier met de zwarte kant op het papier waar je het graag op wilt hebben, trek het over en tadaa!

Ik had het overgetrokken met pen en toen de dames op het doek stonden heb ik ze overgetrokken met een dikke zwarte marker. Toen werd het tijd om alles te schilderen. En eerlijk is eerlijk, ik vond het best moeilijk om alles een kleur te geven. Het ziet er zo makkelijk uit maar je moet wel steeds nadenken over welke kleur ga ik dit geven en welke kleur dat want straks verpest je je hele schilderij haha. Op de foto hier onder kon je mijn eerste struggle zien bij het hoedje, ik had de bloemetjes groen en de hoed verder had ik roze, toen kwam die band, ik kwam er echt niet uit welke kleur ik die wou geven, toch maar voor paars gegaan.

Na dat ik alles een kleurtje had gegeven werd het tijd voor een achtergrond, ook zo lastig. Eerst had ik alle zwarte lijnen weer opnieuw overgetrokken met de zwarte marker, zo sprongen de dames en de kleine details er weer veel mooier uit.

De workshop was heel leuk en ik ben naar huis gegaan met een mooi resultaat. De uitleg en hulp was heel erg fijn en ik vindt het zeker een aanrader. Er was leuk materiaal aanwezig waar ik ook nog nooit van had gehoord maar die stiekem nu wel beginnen te kriebelen zoals acrylverfstiften. Ik heb ze op de foto hieronder gebruikt voor de stippen op de bikini maar je kon er ook leuk mee handletteren op hout etc, ideaal voor heel veel leuke dingetjes.

Ze geven naast deze workshop ook nog hele leuke andere workshops zoals: de tuinwegwijzers, gebaksbordjes versieren en porselein stippen.

Ik heb voor deze workshop €17,50 betaald inplaats van €35. Heel verschil dus. Omdat ik al zo lang twijfelde heb ik besloten om deze deal te doen aangezien ik de normale prijzen voor workshops zo duur vind.

Hier onder kun je mijn resultaat zien, ik ben er heel erg tevreden mee!

Hebben jullie al wel eens een workshop gevolgd? Zo ja, wat voor één of welke staat op je lijstje?

46 Reacties op “Workshop schilderen”

 1. Dit zijn echt hele leuke workshops om te volgen met een groepje vriendinnen.
  Het resultaat mag er wezen. Leuk om eens gedaan te hebben, toch?
  Wij hebben eens onderzetters gemaakt met glas/mozaiek. Ook erg leuk.

  Like

  1. Die is leuk geworden. Zo’n workshop is juist hartstikke leuk om te doen. Lekker een middagje relaxen. Houd ik ook van.

   Like

 2. Wat leuk zeg. Dit zal ook echt iets voor mijn schoonmoeder zijn, die is ook graag creatief bezig en fan van de dikke dames!

  Like

 3. Wat is je schilderij leuk geworden, ik schilder ook en vind het ook maar lastig hoor, de juiste kleuren vinden en dit ook nog precies tussen de lijntjes krijgen. Ik heb nog nooit een workshop gevolgd eerlijk gezegd.

  Like

 4. Ik ben een keer onder het motto sponsor de passion feanwalden naar handlettering geweest met mijn schoonmoeder. Het is niet mijn ding. Je leert inderdaad overtrekken en dat wil ik niet ik kan wel tekenen dus wil ik technieken leren. Maar ik vogel het zelf altijd uit en als het even lukt schrijf ik er een blog over.
  Wel een heel gezellig schilderij.

  Like

 5. Wat een heerlijk schilderij is het geworden. Ik vind die dikke dames altijd zo leuk. Het enige nadeel vind ik net als jou dat de cursussen meestal wel wat prijzig zijn.

  Like

 6. Wat ontzettend leuk om zo’n workshop te volgen! Ik kan alleen echt niet tekenen en niet schilderen. Vroeger kon ik dit wel, als ik een hoop geduld had en een halfjaar de tijd haha. Lijkt mij wel erg leuk om ook zo’n workshop te gaan doen.

  Like

 7. Wat grappig en leuk om te doen. Ik kan mij voorstellen dat het heel lastig is om keuzes te maken. Welke kleuren je kiest. Want het een heeft gevolgen voor het ander. Mooi gedaan.

  Like

 8. Dit lijkt me echt zo leuk om te doen! Ik heb altijd zoveel mooie ideeën in mijn hoofd om te schilderen maar voor een of andere reden krijg ik het nooit op papier (of op doek) gezet.

  Like

 9. Wat een leuk resultaat! En wat superleuk dat je de tijd hebt genomen om een workshop te volgen! Ik zelf geen regelmatig workshops maar volg er zelf eigenlijk veel te weinig, ik vind het namelijk wel heel tof om in een korte tijd iets te leren en iets te creëren. Vooral in een groep is het heel leuk!

  Like

 10. zonder overtreken zou het mij niet lukken, ging dat carbon papier niet vresleijk vlekken? Dat deed het vroeger bij mij altijd…

  Like

 11. Wat slim trouwens dat je de dikke dame kon overtrekken. Anders lijkt het me bijna niet te doen om een mooi resultaat te krijgen als je geen ervaring hebt met tekenen. Mij zou het denk ik niet lukken tenminste.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: