reviews

Chai latte

In deze blog ga ik jullie vertellen over mijn lievelings warme drankje. Misschien kennen een paar van jullie het wel maar zo heel populair is het nog niet echt. Namelijk chai.

Chai betekend niets meer dan thee en latte betekent: melk. Bij ons is chai meestal pittige of kruidige thee. De basis van chai latte is dus thee met melk/room en meestal ingrediënten zoals: kaneel, pepers, vanille, gember en kardemom. Je hebt heel veel verschillende chai latte’s

Altijd in Duitsland koop ik zakjes met chai er in, ze hebben daar super veel en vooral ook lekkere smaken. Alleen nog even wat kokend water toevoegen en heuj, klaar is je latte.

Ik baalde altijd enorm dat ik voor deze chai alleen in Duitsland terecht kan, ik kon het ook nooit online vinden, tot vorige week. Ik keek op google en ik zag ineens een site waar je dezelfde merk chai als in Duitsland kon bestellen, de smaken zijn: chocola, citroengras, vanille, kokos en amandel & kokos en blauwe bes.

De groene variant neem ik altijd mee uit duitsland, dat was dus al mijn favoriet maar nu zijn het oranje en roze pak er ook zeker bij gekomen. De groene met citroengras is heel erg fris, de oranje met chocola is heel soft, normaal ben ik niet zo van de chocola dingen in combinatie met drinken etc maar deze valt heel goed in de smaak. Maar de roze met kokos en amandel wint van allemaal. Deze is zo lekker zoet dit is mijn nieuwe favoriete chai.

Het blauwe pak op de foto is met vanille, ik dacht dat ik deze ook al een paar keer had gehad maar toch denk ik van niet want deze zou ik geen 2e keer weer bestellen. Op de verpakking staat al aangegeven: minder zoet, en dat is ook echt wat ik mis.

En dan de mermaid latte in het blik; ik moest even wennen aan de smaak maar hij is zeker lekker. Het leuke is dat het drinken een blauwe kleur heeft en er zitten versieringen bij die je er over heen kunt strooien. Ik denk dat dit wat voor kinderen is maar je kan mij er ook heel blij mee maken haha!

Dit drankje kun je ook heel makkelijk zelf maken, wat je nodig bent:

– Zakje chai thee

– Kokend water

– ( amandel)melk

– Honing

– Kaneel

– Mok.

Vul de mok voor de helft met kokend water en doe het chai theezakje er in, laat het even intrekken en verwarm de melk alvast op. Ik klopte het ook altijd nog even op, maar niet iedereen beschikt daar over natuurlijk. Voeg vervolgens de warme melk aan de thee in de mok toe en voilla, klaar. Ik voegde altijd honing er aan toe en kaneel maar je kunt natuurlijk toevoegen wat je zelf wilt. Genieten maar!

De chai latte kun je o.a ook gewoon bij de albert heijn kopen en de chai thee kan je bijna overal wel kopen: kruidvat, action, jumbo, plus en ga zo maar door. Maar mocht je nieuwsgierig zijn naar chai latte, neem hem dan een keer mee van dit merk of bestel hem ook op koffiepiraat. Dit is echt een aanrader!

Hadden jullie ooit als eens van chai (latte) gehoord? Lijkt het jullie lekker?

33 reacties

Geef een reactie

%d