Review: Dumbo

Gister ben ik samen met mijn moeder naar de film Dumbo geweest, iedereen kent het vliegende olifantje waarschijnlijk nog wel van vroeger van je jeugd. Afgelopen week is er dus een nieuwe film uitgekomen en in deze blog kan je lezen wat ik er van vondt.

Regisseur: Tim burton. Acteurs:
Colin Farrell, Eva Green, Danny DeVito, Michael Keaton. Genre : familiefilm / live action. Speelduur: 112 minuten.

Omschrijving van de film:

Disney en visionair regisseur Tim Burton brengen je het gloednieuwe grootse live actieavontuur Dumbo, een geliefde klassieker waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen. Circus-eigenaar Max Medici (Danny DeVito) vraagt voormalige ster Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen Milly (Nico Parker) en Joe (Finley Hobbins) om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelend circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback, wat spoedig ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) ten ore komt, die vervolgens de bijzondere olifant rekruteert voor zijn nieuwste, groter dan levensgrote entertainment onderneming, Dreamland. Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectaculaire lucht acrobaat, Colette Marchant (Eva Green), tot Holt ontdekt dat Dreamland vol zit met duistere geheimen. 

( bron: Vue cinema’s )

Ik vondt dit echt een hele mooie maar voor al ook zielige film, gelukkig is het een Disney film dus ik wist bij alle zielige momentjes dat alles op het eind weer goed zou komen. Ik vindt de film heel mooi gemaakt en het verhaal daar achter ook. Bij deze film is de quote: ” Dont judge a book by his cover” ook bijpassend. In het begin toen Dumbo geboren werd vonden ze hem alleen stom en lelijk met zn grote oren en lachten ze hem uit maar toen hij éénmaal kon vliegen was hij onmisbaar en vonden ze hem allemaal vet leuk.

De film was in 3D en dat maakte het vooral nog leuker! Ik heb 12.10 betaald voor de film zelf en € 3,- voor de 3D bril die je na afloop gewoon mocht houden. Scheelt je de volgende keer bij een 3D film weer €3,-

Ik vindt deze film zeker een aanrader, als je fan bent van Disney of van het vliegende olifantje moet je zeker een bezoekje brengen aan deze film.

Wij dachten dat wij de enige ouderen waren in een zaal vol met kinderen maar juist het tegenovergestelde was waar, en waren nog geen 10 kinderen en wij waren bij de film van 19.00 en er speelde ook nog 1 later. Er zaten dus heel veel volwassenen en ook mannen. Het is zeker een leuke film voor jong en oud, ook omdat het een animatie film is en geen echte tekenfilm.

Klik Hier om de trailer te bekijken van de nieuwe film Dumbo.

35 Reacties op “Review: Dumbo”

 1. Disney films zijn toch altijd zo leuk en Dumbo is echt van vroeger, leuk zeg! Mijn kinderen gaan graag naar de bios en ik vind het helemaal niet erg om dan mee te gaan 🙂

  Like

 2. Het verhaal van Dumbo kan ik mij niet meer heel goed herinneren, maar de olifant kent natuurlijk iedereen. Als de dvd uitkomt, haal ik die wel 😉

  Like

 3. Ik was al benieuwd hoe deze film was. Ik ken het verhaal van vroeger dus ik ben wel benieuwd naar de huidige film.. Disney maakt er altijd iets moois van.

  Like

 4. ik heb hele leuke herinneringen aan dombo, dus ik zou deze zeker wel willen zien. Ik had wel verwacht dat er wat meer kinderen in de zaal zouden zitten. Maar dat mag de pret niet drukken toch?

  Like

 5. Heb hem in avant premiere mogen ontdekken en was zo gecharmeerd door het kleine olifantje! Nog meer expressie & emotie dankzij de 3D versie! Super cute, mooi verhaal & een klein traantje weggepikt! Ik ben grote fan!

  Like

 6. Ik heb niet de interesse om deze update van de oude dumbo te gaan kijken. Het inleidende stuk van vue zou ik niet geheel zo overnemen. Te langdradig en het staat niet een een quote, puur een tip vanwege SEO.

  Like

 7. ik moest me even door dat officiele stuk van Vue Cinnema’s heen worstelen, moet ik eerlijk zeggen…Ik weet nog niet of ik hem ga kijken, ik denk dat ik even een paar kleine kinderen moet vinden om mee te nemen 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: