Hobby

Diamond painting

In deze blog ga ik jullie vertellen wat een diamond painting is. De meesten hebben er denk ik al wel eens van gehoord.

Een diamond painting is (vind ik) net zo als schilderen op nummers. Alleen doe je diamond painting met hele kleine diamantjes. Je hebt een groot doek met allemaal letters, cijfers, symbooltjes etc, en die zijn allemaal gekoppeld aan gekleurde diamantjes. Met een soort pen kan je de diamantjes dan op het doek plakken. Het doek is net zo als een stickervel. De diamantjes blijven zelf op het doek plakken.

Voordat ik begin met een painting doe ik alles per kleur in één bakje. Op dat bakje schrijf ik dan de kleurcode.

Een tijdje geleden was ik heel erg verslaafd aan diamond painten. Toen heb ik het weer laten vallen toen ik in het snailmail wereldje terecht kwam. Nu heb ik het weer opgepakt. Toevallig had ik nog een paar diamond paintings thuis liggen.

Op ali express kan je hele mooie diamond paintings bestellen met bepaalde thema’s maar je kan ook je eigen foto op een diamond painting doek laten maken. Dat heb ik zelf gedaan en ik ben er super blij mee. Onder deze blog kunnen jullie een foto hiervan zien.

De foto is gemaakt toen ik mijn vader een keer tegen kwam onderweg en we samen pauze gingen houden. Toen werkte ik nog bij koopman. Zoals je kan zien is de painting heel mooi duidelijk geworden.

Ook ben ik nu momenteel bezig met een painting van mijn vorige auto waar Shanti op zit. Sommigen kennen die foto wel, en ik ben er nog maar net mee bezig maar het kenteken is zo onwijs duidelijk al. Je kan gewoon het hele kenteken duidelijk lezen.

Hoe groter het formaat van de painting, hoe beter het kwaliteit zal zijn. Hoelang je over een painting doet is per persoon verschillend. Maar ik weet wel dat het heel verslavend kan werken. Je wilt hem natuurlijk ook zo snel mogelijk af hebben. Je moet wel geduld hebben als je met een painting bezig gaat, want het zijn hele kleine steentjes die zo elke kant op springen en het moet heel precies.

Je hebt paintings met vierkante en met ronde diamantjes, tot nu toe heb ik alleen nog maar paintings met vierkante steentjes gedaan. Ik heb nog wel een painting thuis liggen met ronde steentjes, die heb ik een keer op ali express gewonnen.

Ik vindt het super leuk om met een painting bezig te zijn, het houdt je bezig en je krijgt er wat mooi’s voor terug. Als die dan klaar is, mooi lijstje bij de action kopen en een mooi plekje geven in je woonkamer of slaapkamer.

Hadden jullie al eens van een diamond painting gehoord? Met wat voor 1 zijn jullie nu bezig? Hoeveel heb je er al af of nog op voorraad liggen? Of heb je er totaal geen geduld voor? Laat het weten in de reacties.

29 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: