Diamond painting

In deze blog ga ik jullie vertellen wat een diamond painting is. De meesten hebben er denk ik al wel eens van gehoord.

Een diamond painting is (vind ik) net zo als schilderen op nummers. Alleen doe je diamond painting met hele kleine diamantjes. Je hebt een groot doek met allemaal letters, cijfers, symbooltjes etc, en die zijn allemaal gekoppeld aan gekleurde diamantjes. Met een soort pen kan je de diamantjes dan op het doek plakken. Het doek is net zo als een stickervel. De diamantjes blijven zelf op het doek plakken.

Voordat ik begin met een painting doe ik alles per kleur in één bakje. Op dat bakje schrijf ik dan de kleurcode.

Een tijdje geleden was ik heel erg verslaafd aan diamond painten. Toen heb ik het weer laten vallen toen ik in het snailmail wereldje terecht kwam. Nu heb ik het weer opgepakt. Toevallig had ik nog een paar diamond paintings thuis liggen.

Op ali express kan je hele mooie diamond paintings bestellen met bepaalde thema’s maar je kan ook je eigen foto op een diamond painting doek laten maken. Dat heb ik zelf gedaan en ik ben er super blij mee. Onder deze blog kunnen jullie een foto hiervan zien.

De foto is gemaakt toen ik mijn vader een keer tegen kwam onderweg en we samen pauze gingen houden. Toen werkte ik nog bij koopman. Zoals je kan zien is de painting heel mooi duidelijk geworden.

Ook ben ik nu momenteel bezig met een painting van mijn vorige auto waar Shanti op zit. Sommigen kennen die foto wel, en ik ben er nog maar net mee bezig maar het kenteken is zo onwijs duidelijk al. Je kan gewoon het hele kenteken duidelijk lezen.

Hoe groter het formaat van de painting, hoe beter het kwaliteit zal zijn. Hoelang je over een painting doet is per persoon verschillend. Maar ik weet wel dat het heel verslavend kan werken. Je wilt hem natuurlijk ook zo snel mogelijk af hebben. Je moet wel geduld hebben als je met een painting bezig gaat, want het zijn hele kleine steentjes die zo elke kant op springen en het moet heel precies.

Je hebt paintings met vierkante en met ronde diamantjes, tot nu toe heb ik alleen nog maar paintings met vierkante steentjes gedaan. Ik heb nog wel een painting thuis liggen met ronde steentjes, die heb ik een keer op ali express gewonnen.

Ik vindt het super leuk om met een painting bezig te zijn, het houdt je bezig en je krijgt er wat mooi’s voor terug. Als die dan klaar is, mooi lijstje bij de action kopen en een mooi plekje geven in je woonkamer of slaapkamer.

Hadden jullie al eens van een diamond painting gehoord? Met wat voor 1 zijn jullie nu bezig? Hoeveel heb je er al af of nog op voorraad liggen? Of heb je er totaal geen geduld voor? Laat het weten in de reacties.

29 Reacties op “Diamond painting”

 1. Ik heb er wel van gehoord, maar priegelwerk is niks voor mij. Wel leuk dat je er een eigen draai aan hebt gegeven met de vrachtwagen en geen random unicorn ofzo haha.

  Like

 2. Aah wat grappig. Ik hoorde mijn zusje hier laatst (nou ja, inmiddels alweer even geleden) ook over. Ze werd er zo lekker zen zen van haha. Ik denk dat als je er eenmaal in zit je de tijd zo vergeet. Net als de kleurboeken voor volwassene haha. Daarmee vergat ik soms helemaal de tijd en ging op in mijn kleurtjes.

  Like

 3. Ik kan me heel goed voorstellen dat het verslavend kan werken, ik doe het zelf niet, maar ken wel iemand die er af en toe foto’s van plaatst op Facebook en ik vind het altijd erg mooi en kunstig.

  Like

 4. Ik vind diamond painting niet leuk om te doen ! wel leuk om te zien en deze foto is erg leuk . zelf borduur ik liever lekker ouderwets met naald en draad

  Like

 5. Ik had er nooit van gehoord. Klinkt wel als iets waar je best wat geduld voor moet hebben, niet mijn sterkste kant haha. Wel een mooi resultaat en volgens mij werkt het best relaxend ook 🙂

  Like

 6. Nog nooit van gehoord. Wat grappig. Toevallig was ik met mijn dochtertje met een sieradendoosje bezig. Je moet dan inderdaad een soort van diamantjes, maar ook glitterstickertjes (erg fijn voor de vingers en eigenlijk de volledige omgeving – NOT) opplakken op de genoemde nummers of kleuren.
  Het klinkt overigens als een leuke hobby. Soms is het lekker om even niet in je hoofd bezig te zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: