vrachtwagen

Leuke momentjes

In deze blog ga ik jullie vertellen over een paar leuke momentjes die ik tijdens mijn werk heb meegemaakt.

Ik stond bij het sontplein voor het stoplicht te wachten en ik keek in de auto naast me, ik zag daar een klein jongetje een ijsje te eten, het jongetje keek mij aan en ik zag hem wat zeggen tegen de bestuurder, ineens ging de bestuurder met haar hoofd op zij om in mijn vrachtwagen te kijken, ik keek haar ook aan, dus het was best ongemakkelijk, toen begon ze te zwaaien en natuurlijk zwaaide ik terug, toen begon het kleine jongetje ook heel enthousiast te zwaaien. Waarschijnlijk had het jongetje tegen zijn moeder gezegd:” kijk een vrouw achter het stuur.” Toen het stoplicht op groen sprong en ik weg reedt, kon ik echt niet stoppen met lachen, het was zo ongemakkelijk maar toch wordt ik wel vrolijk van zulke kleine dingetjes.

Ik reedt op de a7 en naast mij reedt een busje met bouwvakkers er in, ik keek al in de spiegel naar dat busje en bleef kijken toen het busje naast me reedt, de bijrijder van het busje keek ook mijn kant op en toen die mij zag, nou ik weet niet eens hoe ik het goed kan verwoorden. Zijn mond viel letterlijk open en zijn ogen werden groter en echt, ik heb nog nooit iemand zo verbaasd zien kijken. Ik zag hem direct wat zeggen tegen de bestuurder van dat busje. Inmiddels hadden ze me ingehaald en reden ze voor me. Ietsjes later namen ze de afslag, ik had al door hoe hij het gas heel erg los liet. Ik dacht nou, nu gaan we het krijgen hoor, ik reedt langs de afslag en ik zag hun heel enthousiast en vrolijk met hun armen uit het raam zwaaien. Ik maak soortgelijke situaties wel vaker mee maar ik heb nog nooit, echt nooit iemand zo verbaasd zien kijken.

Ik reedt in Pekela en er liep een jongentje samen met een vrouw op de stoep, het jongetje liep wat achter de mevrouw en hij gebaarde naar mij dat ik moest toeteren, ik dacht ja waarom ook niet en ik toeterde, dat jongetje zn dag kon niet meer stuk maar de mevrouw die er bij was vondt het niet zo leuk, die schrok zich hartstikke dood en vondt het niet leuk dat hij dat voor elkaar gekregen had.

Ik was net klaar met lossen bij reitdiephaven en ik wou weer in de cabine stappen, toen hoorde ik getoeter en ik zag dat het een chauffeur was die ik ken, dus ik heel enthousiast zwaaien, stopt er een auto met een jongen en een meisje er in bij mij en die jongen vraagt of ik zo enthousiast naar hem aan het zwaaien was, of ik dat niet weer wou doen want zijn vriendin werd een beetje jaloers, ik speel dan ook gewoon mee, uit eindelijk hadden we nog iets van 5 minuten gepraat, maar echt, dat tref ik net weer. Maar gelukkig kan ik wel goed tegen zulke grapjes.

Ik was een keer in Nieuw Buinen en ik wou net weg rijden en toen kwam er een oud mannetje naar me toe en die vroeg of ik op die auto reedt, ik raakte met die man aan de praat en hij vertelde mij dat hij nu met pensioen is en dat hij zelf ook altijd vrachtwagenchauffeur geweest is en dat hij nog af en toe ritjes doet met een bus voor het nationale busmuseum bij mij in de buurt. Tijdens het gesprek merkte ik echt dat die man heel veel plezier in zijn werk had gehad en dat hij het rijden echt mist. En toch kon ik ook merken aan die man dat hij trots was op mij als jong meisje vooral en op andere chauffeurs die het vak nu doen. Die man stond speciaal buiten met een paraplu om vrachtverkeer te bekijken, maar ik had een beetje haast dus moest het gesprek afkappen, toen ik weg reedt zwaaide de man nog even, dus ik drukte even op de toeter en volgens mij was die man zn hele avond weer goed. Het was zo fijn om te zien hoe trots die man was op het beroep wat hij altijd gedaan had.

En natuurlijk is het ook super leuk als mensen voorbij lopen en toch even zeggen: ” Goh wat knap, een meisje op zo’n auto. ” Sowieso vindt ik het heel leuk als mensen even een gesprekje aan gaan. Laatst was er een Indonesische man en die gaf mij ook een compliment, bleek hij dus ook chauffeur geweest te zijn omdat zijn vader een transport bedrijf had in Indonesië, toen hadden we het er over hoe alles daar ging in dat land. Heel interessant gesprek.

Ik heb heel vaak van zulke gesprekken / momenten, maar dit waren toch echt wel de dingetjes die er boven uit steken en wat het werk nog wat extra leuker maakt.

17 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: