vrachtwagen

Irritaties die je kent als chauffeur

In deze blog ga ik jullie vertellen over de irritaties die je meemaakt als je veel op de weg bent. Voornamelijk als chauffeur.

– Voetgangers/fietsers die je aankijken en denken: ” Hey, een vrachtwagen, leuk moment om nu zo even last minute over te steken, want ja, het is toch maar een vrachtwagen. ”

– Als je gaat invoegen op de snelweg en er is een personen auto die links van je blijft hangen terwijl die ook een baan op kan schuiven en jou zo meer ruimte kan geven.

– Als je op de snelweg langs een invoegstrook rijdt, een personen auto die wilt invoegen en naast je blijft hangen. Geef gas en ga er voor of rem af en ga erachter.

– Fietsers die overal ineens vandaan komen. Wanneer je rechts af moet slaan, je de straat al blokkeert zodat ze niet meer rechts naast je kunnen staan in de hoop dat ze achter je blijven staan, maar toch er ineens weer links om heen gaan.

– Fout geparkeerde auto’s, te dicht bij een kruispunt / bocht.

– Automobilisten die niet begrijpen dat je als vrachtwagenchauffeur meer ruimte nodig hebt bij bijvoorbeeld een bocht.

– Een fietser die wilt oversteken maar met z’n voorwiel voor de helft op de straat staat als die moet wachten.

– Stoplichten die voor je neus rood worden en als je stil staat direct weer op groen springen.

– Mensen die onder de spiegel of achter je voertuig gaan staan. Als jij de chauffeur in zijn ogen kan kijken, ziet hij jou ook. Denk hier goed aan.

– Boze blikken die je krijgt als je op straat moet laden of lossen en je daardoor even één weghelft voor een paar meter blokkeert.

– Mensen die te langzaam rijden, waarom zou je 100 km per uur of nog langzamer op de snelweg rijden. Ja, die bestaan.

– Mensen die steeds onnodig links blijven rijden, en de ergste zijn nog die ver onder maximum snelheid rijden.

– Mensen die te dicht op vrachtwagens gaan rijden. Vooral in de winter is dit heel gevaarlijk, op de meeste trailers wordt boven op een ijslaag gecreëerd en tijdens het rijden smelt deze. Dit wil je niet op je auto krijgen. Daarom zie je bij een rotonde ook meestal zulke plakkaten met ijs liggen op de weg.

– De lampen van nieuwe auto’s , vreselijk.

Mensen die geen knipperlicht gebruiken op een weefstrook, ik ben zo’n iemand die wel echt rekening houdt met invoegend verkeer.

– Mensen die uberhaupt geen knipperlicht gebruiken.

– Fietsers zonder verlichting. Vroeger had ik dat zelf ook niet vaak, maar sinds ik begonnen was met rijles, wist ik hoe vreselijk irritant het is als je geen verlichting op je fiets hebt.

– Fietsers die geen hand uitsteken.

– Langzamer moeten rijden i.v.m werkzaamheden. Die er helemaal niet zijn.

– Vogels die niet aan de kant gaan.

– Vogels die last minute voor je raam langs vliegen en je een hart aanval bezorgen.

– Als je achter uit rijdt en er mensen zijn die er nog ” vlug ” even achterlangs gaan. Ik ben je echt heel snel kwijt in mijn spiegels, vooral als het druk is. Als je ziet dat een vrachtwagen achteruit rijdt, houdt dan alsjeblieft afstand en ga er niet achterlangs, loop er desnoods om heen en zorg dat je de chauffeur altijd kan blijven zien, dan ziet hij jou ook en gebeuren er geen gekke dingen.

– De sleutel uit je auto halen en zien dat je ruitenwissers nog halverwege het raam hangen. Grootste irritatie is het niet, maar de sleutel gaat er dan wel weer in om ze normaal te doen.

– Personen auto’s die geparkeerd staan op een laad en los plek.

Ik heb deze blog onder andere ook geschreven om mensen bewust te laten worden van een paar gevaren rondom vrachtwagens. Misschien kan je jezelf stiekem wel herkennen in 1 van deze genoemde dingen, probeer dat dat aan te passen/ op te letten. Om natuurlijk gevaarlijke situaties te voorkomen.

Ik kan hier oprecht nog wel uren over doorgaan, wat is jullie grootse irritatie op de weg? Laat het weten in de reacties.

23 reacties

Geef een reactie

%d