Hobby

Poot afdruk in klei

In deze blog laat ik jullie zien wat ik met klei heb gemaakt. Eerst wil ik Lodi bedanken, zij had namelijk deze klei als een give away op haar blog en die had ik gewonnen. Super leuk! Neem vooral eens een kijkje op Lodi haar blog: http://www.lodiblogt.nl

Wat ik precies had gewonnen bij de winactie van Lodi was: 2 pakjes klei, wit en grijs. Een vorm voor een hartje en nog wat meer gereedschap zoals een mesje etc. Met een foldertje met wat inspiratie er in.

Ik kwam op internet een stukje tegen over een pootafdruk van een hond in gips. Alleen was dit bij diegene niet zo’n succes. Toen dacht ik: hey! Ik heb nog klei thuis liggen en dit heeft me echt op ideeën gebracht.

In mijn hoofd ging het makkelijker als de uitvoering zelf. Ik had eerst de haartjes tussen de kussentjes weggeknipt, dat opzich is al geen makkelijke klus bij Shanti. Toen ik haar pootje in de klei wou zetten, werd het steeds niet duidelijk. Beide kanten geprobeerd van het klei. Nee toch niet.. weer opnieuw een bolletje kleien en weer een hartje er van maken. En dan heb je weer 2 pogingen. Na de 8e poging kwam dit er uit en ik dacht ja, dankjewel Shanti, hier ben ik wel tevreden over.

Ik had de oven voorverwarmd op 130 graden en toen heb ik de klei 20 minuutjes in de oven gedaan. De klei is heel mooi opgedroogd.

De klei zelf vondt ik heel fijn om mee te werken. De klei bleef mooi zacht, het bleef niet aan mijn handen plakken en het is goed kneedbaar.

Ik vondt het hartje zelf wat saai, dus ik heb een 3D hondenhoofdje gemaakt die op de linkerkant van het hartje komt aan de bovenkant en voor de rechterkant heb ik een klein 3D hondenbotje waar ik haar naam in ga handletteren met een mooie zwarte pen.

Het is heel lang geleden dat ik met klei heb gewerkt, ik vondt het super leuk om eens weer te doen maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ik het snel nog eens zou kopen. Ik heb zelf wat te weinig geduld om met klei te werken denk ik. Vooral dat je dan een idee hebt hoe je het wilt hebben en als je het dan uitgaat voeren ziet het er heel anders uit en je krijgt het maar niet voor elkaar. Maar over dit werkje ben ik aardig tevreden en ben ook blij dat ik hem heb gemaakt.

Hoe vinden jullie het om met klei te werken? Heb je het na je kleuter tijd ooit nog eens gedaan? Wat voor een mooie creaties hebben jullie gemaakt. Laat het weten in de reacties

23 reacties

Geef een reactie

%d