Hobby,  Post

Round robin boekje

In deze blog ga ik jullie vertellen wat een round robin boekje is en hoe mijn eerste ronde was.

Een round robin boekje is een boekje die rond gaat in een groepje. Zelf had ik een moleskine boekje en een groepje met 7 andere mensen.

Ik zag al een paar keer berichten in facebookgroepen voorbij komen over een round robin boekje, zelf had ik geen idee wat het was dus ik ben het gaan opzoeken. Toen dacht ik: wat gaaf! Ik wil ook een keer meedoen aan zo’n ronde. Dus ik heb me aangemeld op facebook bij round robin groepen en had een oproepje geplaatst binnen een paar minuten had ik een heel groepje compleet en kon het beginnen.

Wij hadden een vrije keus ronde gedaan maar ik zag ook al voorbij dat mensen hele leuke thema’s aan een boekje koppelen bijvoorbeeld: Quote’s , Geloof , Vintage etc etc.

De bedoeling van een round robin boekje is dus dat je een paar bladzijde’s over jezelf in je eigen boekje maakt die een beeld geven over jezelf: je hobby’s, werk, dingen waar je van houdt etc. Dat boekje gaat vervolgens het hele groepje rond en na een paar maand krijg je je boekje weer helemaal vol geknutseld terug door anderen. In de tussentijd ga jij dus ook in de boekjes van de mensen in je groepje werken. Meestal als ik even bezig was, had ik wel inspiratie voor alle pagina’s. Maar het begin was soms wel heel lastig. Gelukkig kon je voorin het boekje dingen vinden over de persoon en dat zorgde meestal wel voor inspiratie. Anders kan je ook kijken op pinterest, instagram of in round robin facebookgroepen.

In een round robin boekje mag je met al het materiaal werken wat je maar kan bedenken: Stempels, verf, stickers, washi tape, ecoline, papierblokken, knipsels uit tijdschriften, stofjes, knopen, lintjes, potloden, stiften etc.

Je kan voor round robin het beste een genaaid boekje gebruiken omdat het boekje heel dik wordt en doordat het boekje genaaid is valt het niet zo snel uit elkaar.

Op het eind van het boekje kreeg ik wel moeite met het combineren van mijn hobby en mijn werk. We zijn in het begin van 2018 begonnen met het boekje en toen had ik nog heel ander werk en was ik veel meer thuis, toen waren de pagina’s zo klaar. Maar eind 2018 kreeg ik ander werk als vrachtwagenchauffeur en was ik veel minder thuis. Als ik dan thuis was had ik eerlijk gezegd niet zoveel zin om in het boekje te werken.

Als ik nu de kans krijg om weer met een ronde mee te doen zou ik het zo weer doen, maar toch zou ik het niet doen. Het is super leuk om in een boekje bezig te zijn maar omdat je het boekje ( in ons geval) weer binnen 4 week moest opsturen , zou ik niet zo snel weer met een ronde mee doen. Het is namelijk echt niet leuk als de volgende persoon door dat jij er langer over hebt gedaan veel minder tijd heeft. ( Bij deze nogmaals mijn excuus Cissy)

Als je aan een round robin boekje ronde mee gaat doen moet je goed onthouden dat je niet alle tijd van de wereld hier voor hebt en dat je om de zoveel week ook aan kosten vast zit door het verzenden van je boekje. In het begin kan dit nog wel als brievenbuspakketje maar het kan ook naar de kosten van een gewoon pakketje uitlopen omdat het boekje steeds dikker wordt. Tip: als het boekje dikker wordt, verzend hem dan opengeklapt, zodat het boekje gewoon als brievenbuspakketje verstuurd kan worden, pak hem dan wel even extra goed en beschermd in.

Rond de kerstdagen van 2018 heb ik mijn boekje weer terug gekregen, we hadden afgesproken dat we gingen wachten tot iedereen het boekje binnen had en dan pas mocht je je boekje bekijken. Door de kerstdagen was er veel vertraging met de pakketjes. Toen was dan eindelijk het teken dat iedereen de boekjes open mocht maken, het was zo mooi om mijn boekje te zien met al die knutsels en prachtig gemaakte pagina’s door anderen. Hier onder kunnen jullie een paar pagina’s zien uit mijn eigen boekje.

Ik hoop dat jullie door deze blog een goed idee hebben gekregen wat een round robin boekje is, misschien had je er al wel eens van gehoord. Laat in de reacties even lezen of het je leuk lijkt om aan zo’n ronde mee te doen of misschien juist wel totaal niet. Of misschien heb je zelf al wel eens aan een ronde mee gedaan. Laat het weten!

15 reacties

Geef een reactie

%d