dagje weg

Kerstmarkt Leer

Gister zijn we naar de kerstmarkt in Leer ( Duitsland ) geweest. Zelf hou ik heel erg van een kerstmarkt, de sfeer , lichtjes , de leuke dingen bij kraampjes, gezellige muziek en de moeite die er voor gedaan is.

De kerstmarkt bestaat vooral ( eigenlijk alleen maar) uit kraampjes om te eten en drinken. Maar het centrum zelf vindt ik ook super leuk. Je hebt er een grote kik, takko en t€di bijvoorbeeld. Bij de kik verkopen ze super leuke kleding en mooie lingerie en bij de t€di verkopen ze allemaal dingetjes die je net niet nodig bent maar toch koopt omdat alles zo goedkoop is. Net als de action dus.

In de winkeltjes zelf kan je ook leuke kerst decoratie kopen, de kraampjes moet je niet teveel van verwachten want dat is zoals ik al zei alleen maar eten en drinken. Wel super lekker trouwens! Wij hebben bij een kraampje een beker chocolademelk gedronken, als je dit ook gaat doen ben je even wat meer geld kwijt omdat je 2,- extra betaald per beker om er uit te drinken. Als je hem weer inlevert krijg je dit geld terug maar je kunt ook kiezen om je beker te houden als leuk aandenken. Dat hebben wij gedaan, als je je drinken op hebt kun je naar de bar lopen en om een schone beker vragen.

Zelf heb ik nog hele lekkere parfum en douchegel gekocht in de winkeltjes. Onderaan de blog staat een collage van mijn dagje in Leer, hier kun je mijn aankopen ook zien.

De sfeer en de winkels in Leer zijn super gezellig en zeker een bezoekje waard maar als je echt naar een kerstmarkt wilt, is dit geen aanrader. Tenzij je er natuurlijk komt voor de vreettentjes. Voor de rest is het super gezellig en heb ik me zeker wel vermaakt vandaag. De parkeergarage zit achter de kerstmarkt, als je door een hele mooie winkel ( Müller) vanaf de parkeergarage loopt, ben je er al. Je betaald er 3,- per dag. Dat valt dus echt reuze mee.

Houden jullie ook zo erg van kerstmarkten? Wat is de mooiste kerstmarkt waar jullie ooit zijn geweest?

19 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: