vrachtwagen

Mijn eerste week als chauffeur

Ondertussen heb ik mijn eerste week als chauffeur er op zitten. Ik heb de hele week zelf gereden en om eerlijk te zijn, vondt ik het best spannend. Nieuwe mensen, nieuwe bedrijven, nieuwe manier van werken, nieuw materiaal maar vooral een nieuwe route.

Vorige week maandag was mijn eerste werkdag en gelijk zelf achter het stuur gaan zitten. Eerst moesten we laden op het depot in Kolham, moesten we de containers laden met alle pakketten die van de band afkwamen, toen dat klaar was de vrachtwagen op route laden, papieren halen en rijden maar. Omdat de vrachtwagen die het bedrijf heeft mijn merk is, had ik geen moeite met alles in en om de vrachtwagen.

De route die ik elke dag moet rijden is echt in de binnenstad van Groningen, dat was natuurlijk hartstikke spannend. Met mijn personen auto vindt ik het al niet fijn om in de binnenstad te komen, laat staan met de bakwagen. Het is wel fijner nu dat de meesten soms een beetje voor me aan de kant gaan. Ik was ook bang dat ik de route niet in mijn hoofd zou krijgen maar gelukkig had ik hem binnen een week al door. Omdat je elke keer dezelfde route rijdt, krijg je wel een klik met bepaalde klanten, je weet hoe, waar en wat je bij hun moet doen. Dat vindt ik persoonlijk heel erg fijn. Ook vindt ik het leuk om voor post NL te mogen rijden, want de post en vrachtwagens zijn natuurlijk mijn 2 grootste Hobby’s.

Afgelopen maandag ben ik voor het eerst alleen weggeweest, ik zag er niet zo heel erg tegen op eerlijk gezegd omdat het vorige week ook redelijk goed verliep. Toevallig wel een huur auto meegekregen, een volvo, daar zag ik wel een beetje tegen op want van dat merk heb ik verder ook helemaal geen verstand. Maar ik was na de eerste bocht al wel aan de auto gewend. Hij stuurde heel lichtjes en reedt wel fijn. Toch was de plaats van de automaat wel even wennen. Het voelde toch raar om dan eindelijk eens echt ” alleen ” vrachtwagen te mogen rijden en je jezelf dan eindelijk vrachtwagenchauffeur mag noemen.

Ik ben blij dat ik nu bij deze werkgever in dienst ben, aardige en behulpzame collega’s, een leuke route en fijn werk. Ik ben blij dat dit bedrijf mij een kans heeft gegeven. En ik ben natuurlijk heel blij dat ik nooit heb opgegeven. Ook in dit geval heeft de aanhouder gewonnen.

12 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: