vrachtwagen

Waarom vrachtwagens?

Als klein meisje ben ik vaak met mijn vader mee geweest op de vrachtwagen. En ik denk dat het daar allemaal begonnen is. Mijn vader rijdt met een koeler, rolcontainers vol met eten en drinken en bezorgd het dan bij zijn klanten, voornamelijk: restaurants, scholen en benzinepompen etc.

Toen ik 16 was ben ik aan de chauffeursopleiding begonnen en kwam ik te werken bij een groot transportbedrijf, nu weet ik het zeker, dit beroep is wat ik wil blijven doen.

Nu 2 jaar verder heb ik mijn diploma van de opleiding binnen, heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs en bestuurderskaart binnen en is mijn droom eindelijk werkelijkheid geworden. Nu mag ik eindelijk officieel rijden.

2 jaar lang was het wel echt knokken, de pasjes kwamen er helaas niet zomaar aanvliegen.

Om mijn praktijkexamen te mogen doen moest ik eerst 5 theorie examens halen en 2 praktijkexamens. Nu ben ik al niet zo heel zelfverzekerd als het om examens gaat en dan moest ik er ook nog eens 8 (!!!) halen. Veel tegenslagen gekend maar uiteindelijk maken die je sterker, toch?

Mensen zeggen ook altijd dat mn ogen beginnen te stralen en dat ze zien dat ik trots ben als ik over vrachtwagens praat en dat is ook echt wel een ding dat zeker is. Na alles wat ik heb moeten doorstaan, de tegenslagen die ik heb gekend, de hoop en motivatie die steeds verder wegzakte, bloed zweet en tranen. Ja, ik ben trots op mijzelf en het feit dat ik mijzelf nu vrachtwagenchauffeur mag noemen. En ik zou het voor geen goud anders gedaan hebben.

Ik wou dat ik iedereen kon motiveren om chauffeur te worden maar dat gaat me helaas niet lukken. En misschien door de waarheid in deze blog al helemaal niet meer. Maar ik ga niet zeggen dat het makkelijk is om het allemaal heel mooi te praten want dat is het zeker niet. Alleen het is het absoluut wel waard.

14 reacties

Geef een reactie

%d