reizen

Vintgar kloof.

Vandaag ga ik jullie vertellen over mijn bezoek aan de Vintgar kloof in het plaatsje: Podhom.

Eenmaal aangekomen, kregen we een parkeerplaats aangewezen. Alles naar de kloof toe staat duidelijk aangegeven op borden. Maar wanneer je eenmaal op de parkeerplaats bent, kun je het zelf uit gaan zoeken. We waren een eindje naar beneden gelopen en toen kwamen we uit bij een restaurant, en bij een andere parkeerplaats. We begonnen te twijfelen, want het leek ons niet dat de ingang van de kloven daar ergens zat, dus we zijn weer naar boven naar de parkeerplaats gelopen. Daar nog een rondje over de parkeerplaats gelopen, nog steeds geen bordje niks te bekennen. Zijn we de auto ingestapt en zijn we naar beneden gereden, naar de parkeerplaats naast het restaurant, daar was een andere verkeersregelaar, en daar hebben we aan gevraagd waar de ingang was. We konden de auto aan het eind van de parkeerplaats parkeren, en daar was ook gelijk de ingang.

Eenmaal (eindelijk) bij de kassa aangekomen, was de entree 5,- per persoon. Vervolgens liep je naar binnen toe, en liep je een hele prachtige route door de kloven heen. Het is geen lastige route, af en toe hebben je een paar trappen/ op-afstapjes, je loopt over bruggen en stenen paden. De kloven hebben twee ingangen, en daar hebben we op de heenreis best veel last van gehad. Sommige stukken waren behoorlijk smal, en de mensen komen van beide kanten. Als je de route hebt gelopen, kom je bij een kassa en kun je een ijsje/klein souvenirtje kopen. Vervolgens kun je er voor kiezen om dezelfde route terug te lopen, of je kunt buiten om langs lopen. Wij hebben er voor gekozen om dezelfde route terug te lopen, dat was rond 15:00. Op de terugreis waren er al een stuk minder tegenliggers. We zijn +/- 2 uur weg geweest.

Het was zeker de moeite waard! Het was een fijne looproute, en we hebben genoten van wat we hebben gezien! Zeker een aanrader! De ingangen zijn aan het einde van de parkeerplaatsen.

13 reacties

Geef een reactie

%d