Hobby,  Post

Snailmailen 💌

In deze blog ga ik schrijven over één van mijn fijnste bezigheden, namelijk: snailmailen!

De meeste van jullie zullen nu wel denken, wat is snailmailen? Dat ga ik jullie uitleggen. Snailmail is niks anders als contact hebben via de post, het betekend letterlijk: slakkenpost, en dat is het natuurlijk ook in vergelijking met social media. Echte post is zoveel leuker!!

Als je houdt van creatief bezig zijn, is snailmail zeker iets voor jou! Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt, lekker aan de slag met washi tape, knippen, schrijven, plakken, decoreren. Je eigen kaartjes maken en versturen is super leuk, en je hebt ook nog eens contact met anderen mensen, van je eigen leeftijd of toch misschien iets jonger of ouder, van dezelfde provincie, misschien zelfs wel aan de andere kant van het land, of van de andere kant van de wereld misschien wel.

Je kunt oproepjes plaatsen op facebook, en vertellen wie jij bent en waar je een beetje naar op zoekt bent.

Via facebook of instagram kun je je snailmail maatje vinden, dit is nationaal en internationaal.

Op tumblr, google, youtube, instagram en pinterest kun je heel veel leuke ideeën vinden en inspiratie op doen.

Neem niet teveel maatjes als je niet zoveel vrije tijd hebt, het is heel teleurstellend voor je maatje als je pas weken nadat je wat van je maatje ontvangen hebt naar haar/hem kan sturen.

Je kan het zo goedkoop houden als je zelf wilt, aanschaf van spulletjes kan goedkoop zijn, bij de action,wibra, ali express en zeeman kan je hele leuke goedkope dingetjes scoren voor weinig geld! Maar voor meer variatie in de kaartjes is het wel leuker om meerdere verschillende dingetjes te hebben. Ook kan je handletteren bijvoorbeeld, dan ben je niet veel nodig!

Ook zul je zien dat veel mensen goodies bij de post in doen, dit zijn vakjes met stickers of thee zakjes, maar dit kunnen ook foto’s, klein rolletjes washitape, paperclips, versierde ijstokjes en knipsels uit tijdschriften enzovoort zijn!

Goodies zijn niet verplicht maar het is wel superleuk.

Houdt er rekening mee dat postzegels best aan de dure kant zijn, als je niet veel geld aan deze hobby uit wilt geven, hou dan echt je maatjes cirkel klein. Want je vliegt door je postzegels heen. Zou jammer zijn als je maatjes ineens niks meer van je horen omdat je geen postzegels kunt kopen op het moment. Zeg het ook tegen je maatje als er omstandigheden zijn waardoor je misschien later kan reageren.

Niks leuker als snailmailen! Als je na een lange dag thuis komt van het werk en je ziet dan vrolijke post op de mat liggen, kan je hele dag al niet meer stuk, dat beloof ik je!

Als je vragen of opmerkingen hebt mag je altijd een kijkje nemen op mijn instagram: @post.to.go_ , dat is een account speciaal voor snailmailen.

5 reacties

 • Janet

  Ik kende deze term nog helemaal niet maar het klinkt erg leuk. Ik vind ‘echte’ post krijgen ook superleuk! Ik verstuur zelf ook regelmatig nog kaartjes.

 • Charlotte

  Super leuk!
  Inderdaad had ik er ook nog nooit echt van gehoord (tot paar weken terug op school), maar het lijkt me echt een leuk idee.
  Ik zal er zeker over nadenken of ik dit ga doen!

  Wel grappig met school zijn we ook met een soort gelijk iets begonnen.
  We gaan een half jaar lang elke maand een brief schijven een een oudere die in een verzorgingstehuis zit. En na een half jaar gaan we elkaar ontmoeten.

  Liefs mij xx

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: