Parco delle cascate.

Afgelopen week ben ik bij parco delle cascate Molina geweest. De entree is 6 euro per persoon. Je hebt 3 verschillende routes. Route groen is 1.2 kilometer en doe je ongeveer een half uur over. Route rood is 2.3 kilometer en doe je ongeveer een uur over. Route zwart is 3.6 kilometer en doe je ongeveer 2 uur over.

Voor dat je bij het park aankomt, loop je een heel steil stuk naar beneden door een dorpje heen en naar het park toe. Het is echt een beste tippel, dat is niet zo erg. Maar na je gelopen route, moet je dat hele stuk ook nog omhoog lopen weer terug naar de auto. Houdt daar rekening mee.

Het park zelf vondt ik niet heel aangenaam lopen, overal zijn paadjes, dat is wel fijn maar er liggen ook hele grote steentjes, je moet goed uit kijken dat je je enkel niet verdraaid. Ook in het park zelf loop je hele stukken naar beneden, die je vervolgens weer omhoog moet lopen. Dit ook door middel van trapjes die ook niet heel aangenaam zijn,  van die kleine houtplankjes als trappetje of trappetjes van steen die helemaal afgebrokkeld waren.

Maar de watervallen waren wel heel mooi! Wij hebben zelf de rode route gelopen. Ik ga niet liegen, ik had het er echt moeilijk mee. Terwijl ik wel heel veel loop op een dag. In het park zelf en de weg er naar toe stonden gelukkig heel veel bankjes, en bij het begin/ eind punt heb je ook een soort café waar je wat te eten en drinken of een ijsje kunt kopen. En leuke souvenirs.

Je hebt in het park ook een super leuke schommel, dan schommel je tussen de bergen, bij een waterval. Leuke herinnering en mooi foto moment!

Je mag nergens het water inlopen bij een waterval, dat is ten strengste verboden.

Tips:

  • Ga op een niet al te warme dag.
  • Neem genoeg drinken mee.
  • Zorg dat je goede schoenen aan hebt.
  • Neem geen hond mee.

9 Reacties op “Parco delle cascate.”

  1. Dat klinkt behoorlijk pittig. Ik heb even opgezocht waar het lag want ik ken het niet. Ik zag dat het dus in Italië is, in de buurt van Verona, mooi gebied daar. Ben er meerdere malen geweest maar nooit in dit park. Het schommelmoment lijkt me wel leuk 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: